Regiunea din România care a ajuns cunoscută în toată lumea datorită unui produs adorat de străini. O băutură tradițională preparată în acest loc a atras atenția vizitatorilor din alte țări.
Multe produse românești sunt apreciate de turiștii străini, mai ales atunci când vine vorba despre mâncare și băuturi. Atunci când vizitează țara noastră, turiștii au numeroase cuvinte de laudă.
O regiune de la noi din țară a devenit apreciată în toată lumea datorită unui produs pe care străinii îl adoră. Este vorba despre o băutură foarte populară, pe care oamenii o cumpără în număr mare.
Pălinca este o băutură alcoolică tare, dar aromată, în același timp, apreciată în toată țara, dar și peste hotare. Este una dintre cele mai cunoscute băuturi tradiționale românești, dar se pare că i-a cucerit și pe vizitatorii din alte țări.
Este o băutură obținută prin fermentarea fructelor cărnoase sau a unui amestec de fructe, fiind apoi urmată de procesul de distilare. Are un conținut foarte ridicat de alcool.
Sunt, însă, anumite zone de la noi din țară unde pălinca este mai bună. De exemplu, satul Dealu, situat în județul Harghita, se numără printre locurile unde se prepară o băutură de calitate.
Acest loc mai este cunoscut și ca “patria prunei și a pălincii”. Satul se află la 12 kilometri de Odorheiu Secuiesc și are o istorie de 700 de ani.
De asemenea, este un sat ce se întinde pe o suprafață de 130 de hectare de livezi de prune. În cadrul competițiilor internaționale, pălinca produsă în acest loc a reușit să obțină medalii de aur.
Mai mult, prunele sunt reprezentate și pe blazonul acestei localități. Fiecare casă are propria sa livadă de pruni, după cum notează romaniatv.net.
În plus, mai există și un alt loc unde pălinca este foarte bună, și anume comuna Cornești, situată în județul Cluj. În acest loc, pălinca e făcută din prune galbene și este cunoscută drept Jinarsul de Lujderiu.
Rețeta este una veche, de aproximativ cinci secole, iar localnicii o respectă până în cel mai mic detaliu, chiar și în ziua de astăzi. Pălinca de aici este marcată și înregistrată la OSIM încă din 2013 și este apreciată atât de români, cât și de turiștii străini.