News

Regiuni întregi din Australia, acoperite de pânze de păianjen uriașe

În urma inundațiilor în Australia au apărut pânze de păianjen uriașe lângă mai multe orașe.
17.06.2021 | 09:44
Regiuni intregi din Australia acoperite de panze de paianjen uriase
Regiuni întregi din Australia, acoperite de pânze de păianjen uriașe. Sursa foto: facebook/ Carolyn Crossley
ADVERTISEMENT

Mai multe regiuni din Australia sunt acoperite cu pânze de păianjen uriașe, care seamănă cu niște voaluri. Potrivit BBC, localnicii spun că acestea au apărut după ploile abundente din ultima perioadă.

Pe un drum, o zonă a fost acoperită pe o porțiune de peste un kilometru de o asemenea pânză. Mai mulți localnici au declarat că nu este pentru prima dată când văd așa ceva. În trecut totuși, pânzele nu au fost chiar atât de mari.

ADVERTISEMENT

Regiuni întregi din Australia, acoperite de pânze de păianjen uriașe

Aceste pânze s-au format în urma inundațiilor abundente. Specialiștii spun că aceasta este o tehnică de supraviețuire a păianjenilor. Se numește “lansare de baloane”. Prin aceasta păianjenii aruncă mătasea în sus pentru a se putea urca în locuri cât mai înalte.

Astfel, din cauza inundațiilor milioane de păianjeni au aruncat fire în copaci pentru a supraviețui.

ADVERTISEMENT

“Păianjenii care trăiesc la nivelul solului trebuie să se refugieze foarte repede de pe pământ. Mătasea se înfășoară și se prinde de vegetație și în acest fel ei pot scăpa”, a declarat doctorul Ken Walker, curator principal la departamentul dedicat artropodelor de la Museums Victoria, pentru publicația The Age.

Pânzele seamănă cu cele mai fine țesături

Pânzele uriașe din copaci seamănă cu țesături fine. Zonele cele mai afectate sunt cele umede, dintre localitățile Longford și Sale. Locuitorii care au mers să vadă spun că pare a fi o singură pânză uriașă pe care erau mulți păianjeni mici. Acest fenomen s-a mai întâlnit în Australia.

ADVERTISEMENT

“Nu era înspăimântător, ci frumos. Totul era învăluit în această pânză de păianjen ca o țesătură, care era peste tot, pe copaci și pe garduri.

Era ca și cum acești păianjeni s-ar fi coordonat pentru a realiza acest peisaj incredibil”, a declarat consilierul local, Carolyn Crossley, pentru BBC.

ADVERTISEMENT

Specialiștii susțin că pânzele vor dispărea spre sfârșitul săptămânii.

“Era absolut uimitor. Am mai văzut așa ceva înainte”, dar nu ca acum, a spus un localnic.

Ploile abundente din ultima perioadă au făcut ravagii în Australia. Au avut loc viituri și au fost provocate numeroase pagube. Sute de case au fost afectate pe teritoriul statului Victoria. Două persoane și-au pierdut viața.

ADVERTISEMENT