News

Regizorul Cristi Puiu îi acuză pe Ludovic Orban și Klaus Iohannis că tratează populația României ca pe vite: Gata cu frica!

11.08.2020 | 22:28
Regizorul Cristi Puiu ii acuza pe Ludovic Orban si Klaus Iohannis ca trateaza populatia Romaniei ca pe vite Gata cu frica
ADVERTISEMENT

Regizorul Cristi Puiu a declanșat un adevărat scandal între negaționiști și autorități, după ce a îndemnat cinefilii să nu poarte mască atunci când urmăresc un film de 200 de minute.

Regizorul le transmite lui Ludovic Orban și Klaus Iohannis să nu mai trateze oamenii ca pe vite în plină pandemie și să „coboare de pe cal” pentru a discuta cu lumea.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Puiu acuză televiziunile aservite Guvernului Orban că nu fac altceva decât sî „injecteze” frica în oameni.

Cristi Puiu îi acuză pe Ludovic Orban și Klaus Iohannis că se comportă ca doi dictatori

În direct la emisiunea Marius Tucă Show, Cristi Puiu critică vehement modul în care autoritățile tratează pandemia de Covid-19 din România.

ADVERTISEMENT

„Să coboare de pe cal și să vorbească cu poporul. Să nu-i mai trateze pe oameni ca pe vite, gata cu frica!”, e mesajul transmis de Cristi Puiu.

Discursul controversat al lui Cristi Puiu pe scena TIFF la avanpremiera filmului său „Malmkrog” a aprins spiritele în rândul societății civile.

ADVERTISEMENT

Stau, distanţare socială iar de mâine, am înţeles, la Cluj se poartă mască în aer liber. Ok, îmi pare rău pentru dumneavoastră, este un film de 200 de minute. Să staţi cu masca pe faţă să vă uitaţi la un film de 200 de minute este inuman.

Şi eu vă rog să plecaţi atunci când aţi simţit că trebuie să ieşiţi, că nu mai suportaţi, să plecaţi, vă rog foarte mult. Dacă dumneavoastră sunteţi aici şi vă uitaţi la un film azi, este pentru că au existat nişte oameni indisciplinaţi în România în decembrie ’89 şi care au zis ‘Nu’ dictaturii.

ADVERTISEMENT

Puterea instalată ar face bine să discute cu oamenii, să intre în dialog, nu să ne trateze ca pe nişte vite. Da, există această problemă, există o epidemie, există un virus, dar tonul autorităţilor statului este inacceptabil”, a afirmat regizorul.

Cei prezenți la festival au aplaudat discursul regizorului si s-au solidarizat masiv cu acesta pe rețelele de socializare. Cu toate acestea, pentru autoritățile care nu tolerează disidența, precum și pentru televiziunile de propagandă ale guvernului la care face referire Puiu, regizorul s-a transformat în eretic, asemeni vrăjitoarelor din evul mediu.

Conform unor date statistice, aproximativ 30% din români nu acceptă măsurile de protecție impuse de guvern și cred că întreaga „poveste” cu Covid-19 este o mare conspirație mondială menită să instaureze dictatura și să limiteze drastic drepturile cetățenești.

ADVERTISEMENT