Sport

Marele regret al lui Ion Ţiriac: „Nu mi-am putut face o familie adevărată”

Fostul mare jucător de tenis Ion Țiriac, a acordat un interviu revistei pasionaților de Porsche, în care a dezvăluit că regretul vieții este că nu și-a întemeiat o familie adevărată.
22.12.2021 | 10:16
Marele regret al lui Ion Tiriac Nu miam putut face o familie adevarata
Ion Țiriac ar fi vrut să aibă o familie numeroasă, dar afacerile nu i-au ”dat” timpul necesar
ADVERTISEMENT

Ion Țiriac, fost președinte al Federației Române de Tenis și proprietar al turneului de tenis Mutua Madrid Open, a acordat un interviu revistei pasionaților de Porsche. El a fost întrebat ce i-ar spune variantei mai tinere a lui Ion Țiriac, iar acesta a dat un răspuns surprinzător, scrie sport.ro.

Ion Țiriac ar fi vrut să aibă o familie cu 20 de copii

Țiriac a recunoscut că nu a fost atât de talentat ca Ilie Năstase, motiv pentru care a trebuit să muncească mult mai mult decât primul lider din istoria circuitului profesionist masculin de tenis.

ADVERTISEMENT

Nu i-aș putea spune nimic pentru că sunt epoci cu totul diferite. Până și Ilie Năstase, care e cu șapte ani mai mic decât mine, a trăit altfel. Eu sunt băiatul că războiul.

Am trăit războiul cu tot ce a însemnat, bombe, avioane. Și am trăit și prin anii 1950, care au fost ani grei, din toate punctele de vedere. Dar lucrurile au mers mai departe și nu pot regreta nimic.

ADVERTISEMENT

Singurul lucru pe care totuși pot spune că îl regret este că nu mi-am putut face o familie adevărată. Să merg la serviciu la 8 dimineața, să termin la 17, să am 20 de copii care să alerge în jurul meu și așa mai departe.

Pentru că eu am fost tot timpul cu mai puțin talent și cu mai multă muncă. Am încercat întotdeauna să fiu un pic mai bun mâine decât azi. Și asta, la un moment dat, preia controlul asupra ta. Și asta înseamnă că nu îți poți împărți timpul”.

ADVERTISEMENT

Căsătoria dintre Ion Țiriac și Erika Braedt, în prezent Siegwart, a durat 2 ani

Ion Țiriac a fost însurat o singură dată, timp de doi ani, între 1963 și 1965, dar din respectivul mariaj nu au rezultat copii. Digi Sport informa, acum 4 ani, că soția lui Ion Țiriac a fost Erika Braedt, în prezent Siegwart.

Cei doi s-au cunoscut datorită faptului că activau la același club, Țiriac fiind legitimat la echipa de hochei, iar nunta a avut loc chiar înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Innsbruck.

ADVERTISEMENT

Ion Țiriac și Erika Siegwart s-au cunoscut la clubul Știința București

Eram handbalistă la Ştiinta, unde m-am transferat de la Confecţia Bucureşti. Aveam 19 ani, iar Ţiri, 24. Pur şi simplu, relaţia noastră s-a stins de la sine. Ne-am îndepărtat treptat, sentimentele noastre s-au atenuat.

El era un tenismen cunoscut şi valoros, care călătorea mult pentru a participa la turnee, iar eu eram doar o profesoară. Ne vedeam puţin, iar când se putea, mai ieşeam cu prietenii noştri la un restaurant, unde ascultam muzică sau dansam.

Noi ne-am luat de foarte tineri, eu aveam 19-20 de ani, când am venit în Bucureşti şi m-am măritat cu Țiri. El era cu patru ani mai în vârstă, aşa că nu ne formasem ca oameni, eram încă fragezi.

Noi chiar ne-am separat frumos, civilizat, ca doi oameni care au înţeles că drumurile lor se despart”, declara Erika Siegwart.

Ulterior, Ion Țiriac a avut o relație cu fostul fotomodel Mikette von Issenberg, cei doi având un copil, Ion Ion Țiriac, născut pe 22 septembrie 1976. Ceilalți doi copii, Karim (25 de ani) şi Ioana (21 de ani) sunt rezultatul relației cu ziarista egipteană Sophie Ayad.

Ion Țiriac a demisionat, în vară, de la șefia FR de Tenis

Pe 26 iulie, Ion Țiriac și-a dat demisia din funcția de președinte al FR de Tenis. „Îmi dau demisia, ei trebuie să se reorganizeze din toate punctele de vedere. Trebuie să aibă undeva un directoriu cu nişte angajaţi fixi plătiţi şi, platiţi bine, ca să poată să facă ceva, ca să nu dispărem.

Viitorul preşedinte trebuie să fie dedicat atâta tot, dacă nu e dedicat indiferent ce leafa are şi ce face, nu este suficient”, a declarat Ion Țiriac. „Pe mine de acum încolo mă întrebaţi ca persoană fizică, Ion Ţiriac. Pentru că luna asta oamenii de la federaţie îşi aleg un alt preşedinte.

Sperăm să fie un preşedinte care să fie plătit, să fie prezent la 8 dimineaţa la federaţie şi să plece de la 8 seara. Aşa cum trebuie să fie şi secretarul general, pentru că altfel nu ajungem niciunde”, mai spunea el la vremea respectivă.

Ion Țiriac a renunțat să mai organizeze Mutua Madrid Open

La începutul lunii decembrie, Ion Țiriac a vândut licența de organizare a turneului de la Madrid pe care o deținea din 2009.

IMG, o companie Endeavour și lider global în sport, evenimente, media și modă, a anunțat astăzi că a încheiat un acord definitiv cu Super Slam Ltd și afiliații săi pentru a achiziționa turneul de tenis Mutua Madrid Open și turneul de golf Acciona Open de España.

Tranzacția este de așteptat să se încheie în primul trimestru al anului 2022, după ce va primi aprobarea ATP și WTA”, era anunțul oficial publicat de madrid-open.com pe site-ul oficial.

În Spania și în special în Madrid există trei evenimente: Real Madrid – Barcelona, Barcelona – Real Madrid și cu tot respectul pentru echipa de baschet a lui Real sau cea de handbal de la Barcelona, există turneul de la Madrid”, a declarat Țiriac.

ADVERTISEMENT
Tags: