Regretele Cristinei Țopescu ies la iveală. Care a fost cea mai mare dezamăgire a jurnalistei: „Asta a rănit-o cel mai mult”

EXCLUSIV FANATIK
Catalin Nae    Theo Sutiu   
în Special Fanatik
10/02/2020, 10:14
Regretele Cristinei Țopescu ies la iveală. Care a fost cea mai mare dezamăgire a jurnalistei: „Asta a rănit-o cel mai mult” EXCLUSIV FANATIK
După o viață muncită în televiziune, Cristina Țopescu a decis, după moartea tatălui său, din august 2018, să se retragă din media și să se dedice trup și suflet câinilor, singurele ființe care îi mai alinau singurătatea (foto Facebook)

După o viață muncită în televiziune, Cristina Țopescu a decis, după moartea tatălui său, din august 2018, să se retragă din media și să se dedice trup și suflet câinilor, singurele ființe care îi mai alinau singurătatea. Fosta vedetă TV era înstrăinată de familie, nu vorbea nici cu mama, nici cu frații ei vitregi și se agăța de fiecare om pe care încă îl mai avea aproape, fapt confirmat pentru FANATIK și de prietena ei, Andreea M., femeia care a văzut-o pentru ultima oară în viață pe 26 decembrie.

Cristina Țopescu prețuia fiecare moment de companie

Andreea M. își amintește cu tristețe ultima întâlnire avută cu Cristina și se gândește și acum că dacă nu o lăsa singură într-un mall bucureștean, poate prietena ei ar fi fost și acum în viață. Totodată, femeia care a văzut-o ultima oară în viață susține că fosta vedetă TV nu era atât de singură cum s-a scris în presă atunci când a fost descoperită moartă în apartamentul ei din Tunari.

„Să nu vă imaginați că nu avea pe nimeni, mai ieșea din când în când cu câte o prietenă. Bine, ea ar fi vrut să ne petrecem timpul împreună de dimineață până seară pentru că ne uneau câinii, dragostea necondiționată pentru animale, dar din păcate nu aveam timp. Ea înțelegea, săraca, și se supăra de fiecare dată când plănuiam o zi împreună și în programul meu haotic intervenea ceva și trebuia să plec.

Așa de rău mi-a părut atunci când am plecat din mall și a rămas acolo singură, era ca un copil, îmi zicea «nu, că mi-ai promis că stăm până seara, că mergem acasă să ne jucăm cu câinii, că mâncăm sarmale, că ne uităm la filme». Câinii mă cunoșteau, veneau la mine să îi mângâi, se alintau. Nu avea pe lângă ea multe persoane pe care câinii să le tolereze”, ne mărturisește Andreea M.

Dezamăgită profund de oameni

În același timp, Andreea M. a confirmat și zvonurile conform cărora Cristina Țopescu ar fi suferit de depresie. La 30 de ani după ce fosta jurnalistă a ajuns în închisorile comuniste pentru că a vrut să fugă din țară să își susțină mama suspectă de cancer, cele două ajunseseră două necunoscute, lucru care o consuma:

„Era și foarte dezamăgită de oameni, mai ales de cei care nu se țineau niciodată de cuvânt. Promit și în secunda următoare uită cu totul ce au promis. A avut parte de multe astfel de experiențe, inclusiv de la apropiați. Nu vorbea cu mama ei, care stă într-un cartier din Sectorul 6 al Capitalei, iar asta o durea cel mai tare. Eu nu am cunoscut-o înainte de a muri tatăl ei, dar știu că erau foarte apropiați, iar dispariția lui a izolat-o, practic, de restul oamenilor.

Și la Ministerul Sănătății când s-a dus, a avut un coleg care a încercat o perioadă să o domine, să o facă să se simtă inferioară. Dar această situație nu a durat mult pentru că l-a pus la punct pe acel om și tot conflictul s-a încheiat. Totul până la lecțiile de gramatică…(râde).

Chiar îmi spunea, lucrase în trecut la un post TV și era foarte mândră de ea că a putut să le facă față refuzând să facă propagandă. A fost un om corect și onest care nu avea nicio problemă cu nimeni. Probabil că nu știe nimeni, dar, în afară de câini, Cristina ajuta și copiii săraci cu bani, cei mai mulți dintre ei romi. Dar câinii erau totul pentru ea, totul. Ar fi făcut absolut ORICE ca să le fie lor bine”, mai spune Andreea M.

Prieteni doar în proximitatea locuinței

Deși în ultimii doi ani din viața ei dusese o viață sihastră, prietenii apropiați, printre care Andreea M. și Diana Maria, vecina care a sunat la poliție pe 12 ianuarie 2020, spun că fosta prezentatoare a fost fericită în ultimele sale zile din viață.

Cristina își găsise serviciu, era fericită. În ultima perioadă însă, Diana observase că prietena sa a dispărut. „Aveam un fel de club de vecine. Mă întrebau: «Ai văzut-o pe Cristina?» Iar eu le spuneam: «Nu am văzut-o din data de 19. (…) Stai s-o sun și eu.» Telefoanele sunau în gol. Am conchis că e posibil să fie supărată pe noi pentru că nu îi făcusem o invitație expres de sărbători. (…) Nu mi-am făcut griji, pentru că o vedeam activă pe Whatsapp, pe Facebook.

Nu ne țineam în chingi, erau lucruri relaxate. Am dat o raită, cățeii se vedeau, dar nu părea nimic suspect. Dumincă însă, când am sunat iarăși, i-am trimis mesaje, îi lăsasem și un bilet în ușă, nu am primit niciun răspuns. (…) Cristina nu avusese probleme de sănătate majore, analizele erau OK. Eu țipam «Cristina!» Ina, prietena noastră comună, a spus că poate a plecat în străinătate”, povestește Diana despre noaptea șocantei descoperiri.

Atunci când și-a dat seama că ceva rău s-a întâmplat, Diana a sunat-o direct pe Andreea M. Ele au fost cele care au ajutat echipajele ISU să intre în apartamentul Cristinei Țopescu. „Când am ajuns eu, au ajuns și echipajele ISU, au desfăcut ușa terasei, apoi am intrat în casă. Eu nu am vrut să urc, pentru că mi-am dorit să mi-o amintesc așa cum o știam eu, să nu văd imaginea din dormitorul de la etaj. După ce au plecat cei de la salvare și ISU, m-am întors să o iau pe Vrăbi la mine acasă, cățelușa de suflet a Cristinei, care este mică și sfioasă”, ne declara Andreea M. săptămâna trecută.

O moarte neanunțată

Cristina Țopescu a fost găsită moartă, în apartamentul unde stătea cu chirie din comuna Tunari, pe 12 ianuarie 2020. Potrivit informațiilor furnizate de INML, fosta jurnalistă a decedat în somn, cel mai probabil în noaptea dintre 27 și 28 decembrie, din cauza unui infarct sau un AVC. Avea 59 de ani. Trupul ei a fost incinerat, pe 15 ianuarie, la crematoriul Vitan-Bârzești.

Închide ×