News

Regretul cu care a murit Mihail Gorbaciov. Ce spunea fostul şef de stat despre URSS

Mihail Gorbaciov, fostul lider al Uniunii Sovietice, a murit cu un mare regret. Ce spunea în perioada vieții sale despre URSS, pe care a condus-o din 1985 până în 1991.
31.08.2022 | 00:36
Regretul cu care a murit Mihail Gorbaciov Ce spunea fostul sef de stat despre URSS
Mihail Gorbaciov a fost ultimul președinte al URSS. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Mihail Gorbaciov, fostul lider al Uniunii Sovietice, a plecat din această lume cu un mare regret. Ultimul conducător al URSS și l-a exprimat adesea în interviuri.

Regretul cu care a murit Mihail Gorbaciov și ce credea despre Vladimir Putin

În cadrul unei interviu pentru Centrul Carnegie din Moscova, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la căderea URSS, Gorbaciov a spus că îi pare rău de destrămarea Uniunii Sovietice, iar că Vladimir Putin va trage în jos Rusia.

ADVERTISEMENT

”Întotdeauna am crezut că păstrarea URSS este posibilă și așa cred și astăzi. Am întârziat cu reformele noastre…

Uniunea Sovietică a oferit o mulțime de perspective celor care locuiau acolo și ar fi putut avea un viitor dacă s-ar fi modernizat și s-ar fi adaptat la noile provocări. Da, regret colapsul foarte mult”, a declarat Gorbaciov pentru sursa menționată, informează The Christian Science Monitor.

ADVERTISEMENT

Mihail Gorbaciov mai considera și că odată cu dispariția URSS, SUA au căpătat o putere și mai mare și au început să construiască un nou imperiu.

Mihail Gorbaciov avea 91 de ani

Mihail Gorbaciov a murit marți seară la vârsta de 91 de ani. A fost ultimul conducător al URSS și cel care a pus capăt Războiului Rece.

ADVERTISEMENT

Decesul fostului lider sovietic a fost confirmat de Reuters, care citează agenții de presă ruse, iar acestea au obținut informații de la oficiali din sănătate.

De asemenea, The Guardian precizează că Mihail Gorbaciov era internat într-o clinică medicală din Moscova în ultimele clipe din viață.

ADVERTISEMENT

Mihail Gorbaciov a rămas în istorie și ca cel care a încheiat parteneriate cu puteri din Occident. Totodată, s-a mai remarcat și prin faptul că nu a folosit forța când țările din blocul sovietic au început să protesteze.

Decesul lui Mihail Gorbaciov s-a produs într-un moment în care Rusia este blamată de Occident pentru că și-a invadat țara vecină, Ucraina. Pe data de 30 august, s-au împlinit 188 de zile de război Rusia-Ucraina.

ADVERTISEMENT
Tags: