Sporturi

Regretul primului antrenor al Biancăi Andreescu: “Eu n-am avut inspiraţia să plec din ţară!”

19.03.2019 | 14:00
Regretul primului antrenor al Biancai Andreescu Eu nam avut inspiratia sa plec din tara

Primul antrenor al Biancăi Andreescu regretă că nu a plecat şi el din ţară. Bianca Andreescu, în vârstă de 18 ani, a uimit întreaga lume a sportului alb după ce s-a impus în faţa unor jucătoare foarte puternice şi a cucerit marele trofeu la Indian Wells, mai ales că intrase pe tabloul principal datorită unui wildcard acordat din partea organizatorilor turneului din deşertu californian.

Gabriel Hristache regretă că nu a părăsit ţara pentru băiatul lui

Deşi s-a născut în Canada, Bianca Andreescu a începu tenisul în România, iar primul ei antrenor, Gabriel Hristache, i-a ghidat primii paşi pe terenul de tenis. Tehnicianul din Piteşti se bucură pentru succesul fostei lui eleve, însă declară cu amărăciune că îi pare rău de incapabilitatea Federaţiei Române de Tenis de a le oferi copiilor talentaţi toate condiţiile pentru a visa la un viitor strălucit în acest sport.

Fiul lui Hristache a fost coleg cu Bianca la Piteşti. Ea a fost mai apoi ajutată de federaţia din Canada, iar băiatul a rămas alături de părinţi în România. “Din păcate, în România nu sunt susţinuţi copiii talentaţi, fiul meu are aceeaşi vârstă cu Bianca, însă eu nu am avut inspiraţia să plec din ţară, iar copilul meu nu a reuşit ce a reuşit Bianca. Sistemul canadian a ajutat-o foarte mult”, a afirmat Hristache în direct la Digi Sport Matinal.

Bianca Andreescu, alături de steagul Canadei

Gabriel Hristache: “Bianca s-a remarcat de la şase ani şi jumătate. Avea multă disciplină pentru un copil”

“Când avea şase ani şi jumătate mama ei, Maria, a intrat în baza sportivă în care lucram, am dat nişte teste cu Bianca şi am considerat că are calităţile necesare să facă tenis. Am lucrat cu ea aproape trei ani, s-a remarcat de la şase ani şi jumătate – şapte cu o voinţă extraordinară, era foarte ambiţioasă, avea multă disciplină şi maturitate pentru un copil. Ulterior a venit şi tatăl ei din Canada şi m-a întrebat dacă poate face tenis de performanţă, eu am încurajat familia Andreescu să facă tenis”, a declarat Hristache pentru sursa citată.

“E de apreciat că nu a uitat de unde a plecat, îi mulţumesc că nu m-a uitat nici pe mine. Doar fiul meu ţinea legătura cu Bianca, dar acum mi-am făcut cont pe Instagram special şi vorbesc la fiecare meci cu mama Biancăi. Sper să fac o vizită în Canada ca să o felicit personal. Ea vine în fiecare an în România, la bunici”, a mai spus Gabriel Hristache la Digi Sport Matinal.