Fotbal intern

Regula cu doi jucători U21 pe teren a dat totul peste cap! Haos total în Liga 1 Betano

03.08.2018 | 20:13
Regula cu doi jucatori U21 pe teren a dat totul peste cap Haos total in Liga 1 Betano

Regula cu doi jucători U21 pe teren a dat totul peste cap! E nebunie curată în Liga 1 Betano li cluburile au la dispoziție un singur an ca să găsească fotbaliștii de care au nevoie. În prezent, regulamentul specifică faptul că un singur jucător sub 21 de ani trebuie să fie în permanență pe teren pe durata celor 90 de minute. Federația vrea ca de anul următor, cel puțin doi jucători U21 să fie titulari încă de la fluierul de start. Nici vorbă de chichițe în lege. Șefii de la FRF au solicitat ca unul dintre acești doi fotbaliști să fie titular pe toată durata partidei. Primul poate fi înlocuit, dar tot cu un jucător U21, iar cel de-al doilea poate fi schimbat, ipotetic, după un singur minut.

Andrei Vochin, consilierul președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu a declarat la Telekom Sport că demersul formațiilor de a-l schimba repede pe cel de-al doilea jucător nu ar avea logică.

Regula cu doi jucători U21 pe teren a dat totul peste cap!

Mai mult de atât, Federația Română de Fotbal a reglementat și modul de alcătuire al loturilor pentru echipele de pe prima scenă. Astfel, din sezonul 2019/2020, în lotul de 25 de fotbaliști trebuie să se regăsească măcar 8 fotbaliști formați la nivel național și 2 formați la nivel de club. În plus, tot de anul următor, cluburile sunt obligate să aibă și o echipă de juniori sub 16 ani, care va fi angrenată într-o nouă competiție organizată de asemenea de Federație.

Astfel, a devenit literă de lege ca din sezoanele următoare să crească și să-și modifice ponderea promovarea tinerilor jucători români, dar și dezvoltarea centrelor de copii și juniori ale cluburilor de Liga 1, după cum urmează:

Sezon 2019 – 2020:
Jucători formați la nivel național: 8
Jucători formați la nivel de club: 2

Sezon 2019 – 2020:
Jucători formați la nivel național: 10
Jucători formați la nivel de club: 2

Sezon 2021/22
Jucători formați la nivel național: 8
Jucători formați la nivel de club: 4

Regula cu doi jucători U21 pe teren a dat totul peste cap!

În etapa precedentă, în Liga 1 Betano au evoluat 34 de jucători cu vârsta de până în 21 de ani, dintre care 22 au fost titulari şi 14 integralişti. Viitorul Constanţa a stabilit cu această ocazie un record privind utilizarea jucătorilor eligibili pentru naţionala de tineret. Gheorghe Hagi a folosit 8 jucători tineri, 6 dintre aceștia fiind titular și doi intrați pe parcurs. Este vorba de meciul din etapa a doua, Viitorul Constanţa a remizat în deplasare cu Concordia Chiajna, 1-1.

De altfel, Viitorul este formația care stă de departe cel mai liniștită. Dacă pentru toate celelalte formații o să înceapă o adevărată campanie de căutare a tinerilor care pot contribui din prima, formația lui Gheorghe Hagi se bazează din plin pe o întreagă Academie de juniori care produce pe bandă rulantă și oferă soluții echipei de seniori.

13 este poziția pe care se află Viitorul după două etape