Fotbal intern

Regula U 21 pentru cluburile din Liga 1 este contestată de Dinamo Bucureşti: “Câţi jucători au beneficiat cu adevărat de ea?”. EXCLUSIV

24.06.2019 | 21:05
Regula U 21 pentru cluburile din Liga 1 este contestata de Dinamo Bucuresti Cati jucatori au beneficiat cu adevarat de ea EXCLUSIV

Naţionala condusă de Mirel Rădoi este la un pas de o performanţă extraordinară, calificarea în semifinalele Campionatului European rezervat selecţionatelor de tineret, dar nu toţi conducătorii din fotbalul românesc consideră că FRF are o contribuţie majoră prin legea destinată jucătorilor tineri. Regula U 21 pentru cluburile din Liga este contestată de Dinamo Bucureşti. Managerul general Florin Prunea este vehement atunci când vine vorba despre avantajele pe care aceasta le aduce formaţiilor de top.

Regula U 21 pentru cluburile din Liga 1 este contestată de Dinamo Bucureşti: “Nu am văzut antrenorii să aibă curaj prea mult cu jucătorii tineri”

Ale cui sunt cu adevărat meritele parcursului excelent de până acum al fotbaliştilor pregătiţi de Mirel Rădoi? Părerile sunt împărţite. FRF încearcă să îşi aroge o parte importantă prin argumentul implementării regulii U 21 la nivelul primei ligi. Mai mult, pentru a fi sigură că echipele vor continua procesul de creştere a jucătorilor, din sezonul viitor formaţiile din Liga 1 sunt obligate să aibă la startul partidelor doi fotbalişti sub 21 de ani, iar unul trebuie să evolueze obligatoriu 90 de minute!

Există şi contestatari ai acestei măsuri, iar unul dintre aceştia este Florin Prunea. Actualul manager al lui Dinamo Bucureşti a fost împotriva impunerii FRF încă de pe vremea când conducea Poli Iaşi. “Nu mi-am schimbat opinia, rămân cu ideea că această regulă nu este de mare folos la prima ligă. Câţi jucători au beneficiat cu adevărat de ea? Sunt aruncaţi în ochi fotbaliştii de la naţionala U 21, dar ei sunt în mare parte fotbaliştii creaţi de Hagi, căruia trebuie să îi fim recunoscători. Apoi, mai sunt câţiva crescuţi în străinătate, cu rigorile campionatelor puternice. Dacă e să tragem linie, acesta este adevărul. Este o regulă bună, dar deja cu doi jucători este în defavoarea echipelor care se luptă la locurile fruntaşe. Nu am văzut antrenorii să aibă curaj prea mult cu jucătorii tineri pe părţile laterale şi de aceea suferim la acest capitol”, a declarat Florin Prunea pentru FANATIK.

Florin Prunea participa la Adunarea Generala a Federatiei Romane de Fotbal desfasurata la Casa Fotbalului din Bucuresti, sambata 27 mai 2017. STEFAN CONSTANTIN / SPORT PICTURES
Florin Prunea dă un exemplu concret şi scoate naţionala U 21 din discuţia privind legea FRF

Fotbaliştii cu experienţă au dat FRF în judecată pentru discriminare

În momentul introducerii acestei legi de către FRF, mai multe formaţii din Liga 1 au luat măsuri împotriva deciziei instituţiei conduse de Răzvan Burleanu. Unul dintre cluburile care au cerut, în 2016, în mod special blocarea acestei reguli a fost cel condus de Florin Prunea, Poli Iaşi.

Câţiva fotbalişti cu exprienţă din lotul moldovenilor (Andrei Cristea, Ovidiu Mihalache, Cosmin Frăsinescu, Gabriel Bosoi, Ionuț Voicu, Vasile Gheorghe şi Mădălin Ciucă) au dat în judecată FRF pe motiv că legea este una discriminatorie. Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi, ulterior, Curtea de Apel au dat verdicte favorabile FRF, astfel că regula s-a putut folosi de atunci fără probleme.