Fotbal intern

Regula U-21 rămâne la fel! Jucătorii eligibili pe care se bazează la anul FCSB, CFR Cluj, U Craiova și Dinamo

29.04.2021 | 18:46
Regula U21 ramane la fel Jucatorii eligibili pe care se bazeaza la anul FCSB CFR Cluj U Craiova si Dinamo
ADVERTISEMENT

Regula U-21 rămâne neschimbată pentru sezonul 2021-2022 din Casa Pariurilor Liga 1. Astfel, toate formațiile din campionat trebuie să înceapă meciurile cu doi jucători eligibili U-21, iar unul dintre ei să rămână în teren pe tot parcursul meciului. La finalul stagiunii, mai mulți jucători importanți nu vor mai avea avantajul vârstei și cluburile trebuie să caute soluții. 

Începând din sezonul viitor, jucătorii eligibili pentru regula U-21 trebuie să fie născuți după data de 1 ianuarie 2000. La fel ca și în stagiunea actuală, cluburile vor fi nevoite să înceapă meciurile din Liga 1 cu doi astfel de jucători printre titulari, iar unul dintre ei trebuie să fie pe teren pe tot parcursul meciurilor.

ADVERTISEMENT

Regula U-21 rămâne la fel! FCSB are în lot 7 jucători eligibili și la anul

FCSB este una dintre puținele echipe care nu au avut emoții din acest punct de vedere, cu foarte mulți jucători U-21 eligibili în lot și printre titulari. Au fost meciuri în care Toni Petrea a folosit 6 sau 7 tineri jucători eligibili U-21 printre titulari.

În stagiunea viitoare, dintre titularii cerți ai roș-albaștrilor eligibil pentru regula U-21 va rămâne doar Octavian Popescu. Ștefan Târnovanu, Mihai Udrea, Alexandru Pantea, Ovidiu Perianu, Robert Ion și Adrian Niță sunt eligibili. În plus, ar putea fi repatriat și Cristian Dumitru de la FC Argeș în vară, o soluție în plus pentru echipa lui Toni Petrea.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj, afectată serios! Claudiu Petrila devine om de bază la ardeleni

CFR Cluj va fi afectată serios de regula U-21 în stagiunea următoare. Nicolae Carnat, Denis Ciobotariu, Valentin Costache sau Cătălin Itu nu vor mai îndeplini criteriul vârstei, iar campioana trebuie să găsească alte soluții.

În lotul CFR-ului din acest moment, există doar trei jucători născuți după 1 ianuarie 2000 și niciunul dintre ei nu este titular: Andrei Joca, Adrian Gîdea și Sebastian Serediuc. În vară, ardelenii îl vor avea la dispoziție și pe Claudiu Petrila, care va reveni după împrumutul la Sepsi. Cel mai probabil, Petrila va fi om de bază în sezonul viitor la CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova s-a concentrat în acest sezon și pe regula U-21, iar în lotul oltenilor și-au făcut loc mai mulți tineri jucători. Marinos Ouzounidis va avea la dispoziție destul de multe soluții în sezonul viitor.

Universitatea Craiova stă bine! Ouzounidis are 5 soluții clare

Chiar dacă Ștefan Vlădoiu nu va mai avea avantajul vârstei, antrenorul oltenilor are de unde să aleagă: Ștefan Baiaram, Ionuț Mitran, Alexandru Olteanu, Vladimir Screciu sau George Cîmpanu, vor fi toți eligibili.

ADVERTISEMENT

Dinamo are mari probleme din punct de vedere sportiv și în acest moment este amenințată cu retrogradarea. “Câinii” nu duc lipsă de soluții pentru regula U-21, mulți dintre jucătorii care au prins minute în acest an, fiind eligibili și la anul.

Dinamo, 6 jucători născuți după 2000 în lot! Regula U-21 este ultima problemă a “câinilor”

Din actualul lot al “câinilor”, Marco Ehmann, Ionuț Amzar, Geani Crețu, Ahmed Bani, Ioan Borcea sau Cătălin Măgureanu îndeplinesc criteriul vârstei și în sezonul viitor. Însă, pentru moment, Dinamo are probleme mai mari decât această regulă.

Va fi interesant de văzut cum se vor mișca echipele și pe piața transferurilor având în vedere și criteriile regulii U-21. Cel mai probabil, vom vedea mai mulți tineri jucători promovați de cluburi dar și schimbări în minutul 5, așa cum unii antrenori ne-au obișnuit în ultimii ani.

  • 1 ianuarie 2000 este data după care jucătorii trebuie să fie născuți ca să îndeplinească criteriul regulii U-21
  • 7 jucători eligibili U-21 pentru sezonul viitor are FCSB 
ADVERTISEMENT