ADVERTISEMENT
Carousel hot news

Şase fotbalişti din Liga 1 au dat în judecată FRF şi CNCD. Care este motivul acestora

Ediţia 2016-17 din Liga 1 Betano a fost prima în care formaţiile din primul eşalon fotbalistic al României au fost obligate să folosească un jucător U21. Regula a fost primită cu multe...
Autor: Razvan Nicolae | 11.10.2017 | 13:37
Şase fotbalişti din Liga 1 au dat în judecată FRF şi CNCD. Care este motivul acestora

Ediţia 2016-17 din Liga 1 Betano a fost prima în care formaţiile din primul eşalon fotbalistic al României au fost obligate să folosească un jucător U21. Regula a fost primită cu multe critici în rândul conducătorilor, dar şi al fotbaliştilor. Mai mulţi jucători ai echipei Poli Iaşi au decis să dea în judecată Federaţia Română de Fotbal şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

ADVERTISEMENT

Cosmin Frăsinescu, Gabriel Bosoi, Mădălin Ciucă, Andrei Cristea, Vasile Gheorghe, Ionuţ Voicu şi Ovidiu Mihalache s-au decis să adreseze instanţei la mai bine de un an de când a fost impusă regula U21. Cei şapte fotbalişti îşi cer drepturile în contencios administrativ şi fiscal, aceştia considerând că impunea unor jucători U21 în Liga 1 Betano este discriminatorie. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Regula U21 a fost atacată şi de Gigi Becali

“Jucătorii consideră că această regulă impusă de FRF este discriminatorie şi le-a făcut rău din momentul în care aceasta a fost impusă în Liga 1! Nu sunt de acord cu obligativitatea ei, tocmai din acest motiv au dat în judecată FRF şi CNCD”, au declarat reprezentanţii celor şapte jucători. Toţi cei şapte jucători au peste 30 de ani şi joacă sau au jucat la Poli Iaşi.

ADVERTISEMENT

Primul termen al procesului celor şapte jucători este programat pe 16 octombrie, de la ora 12:00, la Curtea de Apel Bucureşti. În trecut, regula U21 a fost criticată şi de Gigi Becali, patronul lui FCSB. “Nu poate să ne oblige Burleanu pe noi, societăţi comerciale, cum să folosim banii noştri! O să facem noi o acţiune să-l dăm afară pe acest Burleanu, că el e de pe planetă cu extratereştrii dacă vine cu asemenea reguli”, declara în urmă cu ceva timp latifundiarul din Pipera.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!