News

Regulamentul Camerei Deputaţilor, modificat. George Simion, protagonistul unui nou scandal în Parlament: ”Ni se pune pumnul în gură”

Regulamentul Camerei Deputaţilor, modificat. Un nou scandal în care a fost implicat George Simion a avut loc în timpul ședinței. Un deputat USR a fost acuzat că l-a împins.
09.02.2022 | 10:41
Regulamentul Camerei Deputatilor modificat George Simion protagonistul unui nou scandal in Parlament Ni se pune pumnul in gura
ADVERTISEMENT
09-02-2022
11:20

Care sunt noile reguli din Camera Deputaților

Parlamentarii au hotărât, miercuri, ca regulamentul Camerei Deputaților să fie modificat. Principala schimbare face referire la felul în care se mai poate filma în interiorul Parlamentului.

Astfel, transmiterea în direct sau înregistrarea ședințelor Camerei Deputaţilor, Biroului Permanent, Comitetului Liderilor e interzisă. Se poate filma doar dacă deputatul se află în perimetrul grupului parlamentar din care face parte.

Violența, injuriile sau gesturile agresive nu sunt admise, iar persoana care săvârșește aceste lucru este evacuată imediat din sală.

Cei care votează cu cardul electronic al altui deputat primesc o pedeapsă de reducere a indemnizației cu 50% pentru șase luni. La fel și cei care desfășoare bannere.

De asemenea, aceeași măsură este propusă și pentru cei care jignesc sau calomniază, iar ei vor putea să ia cuvântul numai zece secunde în următoarele trei luni de la incident.

Modificările propuse pentru regulamentul Camerei Deputaţilor au fost adotate, miercuri. Liderul AUR a fost implicat într-un nou scandal, chiar în timpul ședinței.

George Simion, un nou scandal în Parlament

”Ni se pune pumnul în gură, din păcate”, a spus George Simion, după ce votul a avut loc.

La ieșirea din sală, deputatul USR Bogdan Rădeanu a spus că acesta l-a călcat pe picior, iar George Simion l-a acuzat, la rândul său, că l-a împins.

ADVERTISEMENT

”Ce aţi păţit, domnule Rădeanu? Bă, aţi văzut toată lumea cum m-a împins?”, a spus George Simion.

La rândul său, deputatul USR i-a spus copreședintelui AUR că are „figuri de cartier”.

”Du-te măi de aicea, pleacă cu figurile astea de cartier. Ai o facultate, mă!”, a spus el.

Care sunt modificările aduse regulamentului Camerei Deputaților

George Simion a precizat că regulamentul stabilește că deputații nu vor mai avea voie să facă live-uri mereu, dar deja a menționat că nu este o regulă pe care o va respecta.

ADVERTISEMENT

Astfel, el a spus că va continua să filmeze în fiecare zi.

”S-a votat 4 cu 1 şi 4 la 2, la unele amendamete. Nu o să mai avem nevoie să facem live-uri.

O să facem în continuare, o să fac în fiecare zi, din Camera Deputaţilor, ca să se înveţe domnii din coaliţia majoritară să nu pună pumnul în gură opoziţiei”, a spus Simion.

George Simion are indemnizația tăiată după conflictul cu ministrul energiei

De asemenea, el a mai precizat și că îi va fi tăiată jumătate din indemnizație, dar acest lucru nu îl afectează deoarece el donează salariul propriu în fiecare lună.

ADVERTISEMENT

Înjumătățirea indemnizației sale vine după ce el a avut un conflict chiar în Parlament, cu ministrul Virgil Popescu, când l-a luat de gât.

El a precizat că este de acord cu acest lucru și acceptă sancțiunea.

“Ce s-a întâmplat cu domnul Popescu se înscrie în regulament și voi fi sancționat.

Sunt de acord să fiu sancționat pentru ce s-a întâmplat în Parlament. Sunt de acord cu diminuarea indemnizației…”, a declarat Simion.

ADVERTISEMENT

Comisia a votat ca ședințele să poată fi filmate, dar deputatul care face acest lucru nu are voie să își părăsească perimetrul grupului parlamentar din care face parte în momentul în care filmează.

„Să fie pedepsiți cei care fac acte de violență, dar să ne lase să filmăm, asta e transparență”, a afirmat George Simion.

De asemenea, indemnizația deputaților care sunt violenți sau au un limbaj nepotrivit va fi redusă la jumătate timp de șase luni.

ADVERTISEMENT