News

Regulamentul face ravagii în Liga 2! Pierde Turris la „masa verde” cu Dunărea Călărași?! Exclusiv

30.11.2020 | 16:13
Regulamentul face ravagii in Liga 2 Pierde Turris la masa verde cu Dunarea Calarasi Exclusiv
ADVERTISEMENT

Echipele din Liga 2 se confruntă cu un regulament care face ravagii. Conform informaţiilor FANATIK, Turris-Oltul Turnu Măgurele poate pierde la „masa verde” jocul cu Dunărea Călărași, deși teleormănenii ar putea intra pe teren.

Turris este surpriza din 16-imile Cupei României. Echipa antrenată de Eugen Trică a câștigat la limită jocul cu Sepsi Sfântu Gheorghe, formație ce evoluează în Liga 1 și care a fost finalista competiției în sezonul trecut.

ADVERTISEMENT

Lucrurile nu stau așa bine în campionat pentru Turnu Măgurele. Cu un obiectiv clar și anume play-off-ul, Turris se clasează pe locul 12, cu doar 17 puncte acumulate.

Regulamentul face ravagii în Liga 2. Turris Turnu Măgurele poate să piardă la „masa verde” cu Dunărea Călărași

Partida dintre Dunărea Călărași și Turris Turnu Măgurele ar fi trebuit să aibă loc pe 13 noiembrie, însă jocul a fost amânat din cauza cazurilor de coronavirus care au apărut la oaspeți. 15 jucători și cinci membri ai staff-ului tehnic au fost testați pozitiv, iar meciul a fost amânat pentru data de 1 decembrie, de la ora 16:45.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că există o șansă ca meciul să nu aibă loc, iar Turris să piardă cu 3-0, deși Eugen Trică și elevii săi s-au deplasat către Călărași. Astăzi vor avea loc testele COVID ale celor de la Călărași. „De șapte sau 8 zile am tot primit telefoane de la oameni care îmi spuneau că partida nu va avea loc. Au fost din ce în ce mai multe apeluri după jocul cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Toți spun că jocul nu se va desfășura din cauza coronavirusului. Eu îi cunosc pe cei de la Călărași, pe conducători, sper să nu se gândesc la astfel de lucruri. Totul trebuie decis pe teren. Noi suntem în drum spre Călărași, sper să nu avem vreo surpriză neplăcută. Sper ca cei de la Dunărea să dea dovadă de seriozitate, sunt oameni de fotbal de atâția ani a declarat Silviu Bogdan,  managerul de la Turris Turnu Măgurele, contactat de FANATIK.

Regulamentul Federației Române de Fotbal pentru astfel de cazuri prevede că un meci poate fi reprogramat doar o singură dată din cauza COVID-19, iar dacă jocul nu se va putea disputa la reprogramare, Comisia de Etică va decide ca echipa din cauza căreia nu s-a disputat prima dată să piardă la „masa verde”.

ADVERTISEMENT

„Deja-vu” în Liga 2? Au existat alte două cazuri de meciuri pierdute cu 0-3

Aerostar Bacău – Viitorul Pandurii Târgu Jiu și Unirea Slobozia – CSM Slatina sunt celelalte partide care nu s-au putut juca nici la reprogramare, iar oltenii au fost cei mai câștigați. Viitorul Pandurii și Slatina s-au ales cu trei puncte.

„Puteam să amânăm și noi jocul cu Viitorul Pandurii (n.r. meciul trecut al Turrisului), dar am ales să jucăm. Nu mi se pare în regulă ceea ce se întâmplă cu regulamentul. Acesta trebuie schimbat,” a mai spus managerul de la Turnu Măgurele în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

Elevii lui Trică au produs surpriza în Cupa României și au eliminat-o pe Sepsi, finalista din sezonul trecut: „Băieții s-au mobilizat cu una dintre cele mai bune echipe din Liga 1. Au avut ambiție, atitudine, a fost unul dintre cele mai bune jocuri ale noastre. Eu cred că Sepsi va prinde play-off-ul din acest sezon. Eugen Trică le-a insuflat jucătorilor ceva din ambiția oltenească, a avut un mesaj de luptă. Acum trebuie să ne gândim la campionat, deoarece suferim”  a adăugat Silviu Bogdan.

 

ADVERTISEMENT