News

Reguli de călătorie în mijlocele de transport în comun, în perioada stării de alertă. Video

15.05.2020 | 13:39
Reguli de calatorie in mijlocele de transport in comun in perioada starii de alerta Video
ADVERTISEMENT

Pe perioada stării de alertă, oamenii trebuie să respecte anumite reguli de călătorie în mijloacele de transport în comun, pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Reguli de călătorie în mijlocele de transport în comun

Cei care se deplasează pe perioada stării de alertă trebuie să știe că este obligatoriu să respecte anumite reguli de călătorie în mijloacele de transport, fie că vorbim de metrou, autobuz, tranvai sau tren.

ADVERTISEMENT

Vineri, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a prezentat regulile ce trebuie respectate în mijloacele de transport în comun, valabile pentru toți cei care se deplasează cu astfel de mijloace.

“Intrarea în autobuz se face doar pe uşa din faţă, uşile din mijloc şi din spate vor fi folosite pentru coborârea din autobuz. La momentul intrării în mijlocul de transport în comun purtarea măştii de protecţie este obligatorie.

ADVERTISEMENT

Dacă nu aveţi una cumpărată din farmacie sau de pe site-uri specializate, măcar una confecţionată dintr-un material care să vă acopere suficient de bine atât nasul, cât şi gura.

Ce obligații vor avea călătorii

Dacă nu avem mănuşi să fim protejaţi atunci când atingem diferite suprafeţe, atunci să ne spălăm foarte des pe mâini sau să ne dezinfectăm”, a precizat Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

Primarul Municipiului București le cere cetăţenilor să nu se aglomereze mijloacele de transport în comun, dar nici să nu apeleze din nou la autoturismele personale “pe scară largă”.

“Rugămintea noastră este aceea să folosiţi mijloacele de transport în comun, să aşteptaţi în staţie câteva minute, dacă autobuzul sau tramvaiul este aglomerat.

ADVERTISEMENT

Nu este indicat să intrăm în mijlocul de transport în comun aglomerat, dar nici folosirea din nou pe scară largă a autoturismului nu este indicată, pentru că înseamnă aglomeraţie, timp de aşteptare şi, cel mai grav, poluare.

Poate în aceste momente observăm cât de importantă este sănătatea fiecăruia dintre noi”, a mai spus edilul.

#AutobuzeHybrid #MercedesBenz#ReguliPentruTransportulPublicAzi este prima zi de stare de alerta, dupa starea de urgenta. Va prezint noile reguli de calatorie din primul autobuz hibryd Mercedes – Benz Citaro care iese pe traseu pentru probe tehnice ( linia de autobuz 131).

Posted by Gabriela Firea on Friday, May 15, 2020

Metrorex anunță că mersul cu metroul presupune respectarea unor reguli noi. În primul rând, toți cetățenii care folosesc liniile de metrou au obligația de a purta măști de protecție, fără excepție.

Reprezentanții Metrorex au anunțat că în difuzoare se vor auzi constant mesaje prin care oamenii sunt îndemnați să păstreze o distanță de siguranță unul față de celălalt, în timp ce peroanele și garniturile de tren vor fi dezinfectate zilnic.

La intrările la gurile de metrou vor fi jandarmi și polițiști care vor forma filtre pentru a se preveni supraaglomerarea transportului subteran, iar călătorilor li se va recomanda să plătească cu cardul pentru o cartelă de metrou.

Cei care nu vor purta măști de protecție vor fi opriți de oamenii legii și vor fi avertizați. Persoanele recalcitrante riscă amenzi între 500 și 1.500 de lei, anunță TVR1.

Cei care nu poartă mască sunt opriți de polițiști și jandarmi. Sunt foarte multe echipaje ale forțelor de ordine la metrou. Cei fără mască sunt avertizați, iar persoanele recalcitrante riscă amendă între 500 și 1500 de lei

ADVERTISEMENT
Tags: