Fotbal international

Reguli draconice pentru cei care vor să consume alcool în Qatar! Permis special de la autorităţi, cantitate limitată şi pedepse cu închisoarea

Campionatul Mondial din Qatar a stârnit multe controverse, una dintre ele priveşte consumul de alcool la turneul final. FANATIK vă prezintă regulile draconice impuse de stat.
26.11.2022 | 21:35
Reguli draconice pentru cei care vor sa consume alcool in Qatar Permis special de la autoritati cantitate limitata si pedepse cu inchisoarea
Suporterii veniţi în Qatar consumă bere la Fan Festival. Sursa: Fanatik
ADVERTISEMENT

Turneul final al Campionatului Mondial din Qatar este în plină desfăşurare. Competiţia organizată pentru prima dată în Golf a creat multe controverse, una dintre ele fiind legată de consumul de alcool de către turişti.

Reguli draconice pentru cei care vor să consume alcool în Qatar!

Cu două zile înainte de startul turneului final, organizatorii au anunţat că nu se vor putea consuma băuturi alcoolice în jurul stadioanelor. Decizia a provocat furia fanilor europeni, care îşi doreau să “stingă” cu câteva beri focul victoriei favoriţilor sau, pur şi simplu, să se relaxeze urmărind meciul cu o bere în mână.

ADVERTISEMENT

Astfel, singurele zone în care se poate consuma alcool pe timpul Campionatului Mondial din Qatar sunt fan zone-urile. Dar preţurile sunt foarte sus şi o bere costă nu mai puţin de 65 de lei, paharul de 0,5 litri. Un preţ prohibitiv care îi face pe mulţi să se gândească de două ori înainte de a le cumpăra.

Preţurile la bere în Qatar la Fan Festival. Sursa: Fanatik
Preţurile la bere în Qatar la Fan Festival. Sursa: Fanatik

Consumul de alcool în spaţii publice este strict interzis!

Nu este singura modalitate prin care turiştii străini pot consuma băuturi alcoolice în Qatar. Alcoolul poate fi cumpărat legal de la producătorii autorizaţi din Qatar, însă este strict interzis consumul de băuturi alcoolice în public şi pedepsele pot fi chiar de condamnare la închisoare.

ADVERTISEMENT

În ceea ce priveşte cetăţenii care nu sunt musulmani, ei pot să consume alcool în spaţiile private, atâta timp cât nu sunt în stare de ebrietate şi nu îi deranjează pe ceilalţi. În prezent, barurile, cluburile, restaurantele licenţiate şi unele hoteluri servesc băuturi alcoolice persoanelor trecute de 21 de ani.

Turiştii care vor să consume alcool trebuie să aplice pentru o licenţă primită de la autorităţi! Reguli stricte pentru obţinerea permisului

Însă, turiştii au şi o modalitate de a cumpăra şi consuma băuturi alcoolice în intimitate. Însă, cei care vor să achiziţioneze băuturi alcoolice trebuie să obţină mai întâi o licenţă din partea autorităţilor, pe baza căreia pot merge la vânzătorii autorizaţi de alcool şi să cumpere licori bahice.

ADVERTISEMENT

Atenţie, însă. Există o anumită cotă lunară peste care cetăţenii care au licenţă de consum de alcool nu pot trece. Dar acest permis pentru consumul de băuturi alcoolice din Qatar nu este uşor de obţinut şi sunt câteva condiţii. Aplicantul trebuie să menţioneze:

  • Postul ocupat de aplicant în cadrul companiei
  • Salariul de bază. Iar minimumul trebuie să fie de 4000 de riali, adică 1000 de euro
  • Unde este cazat pe durata şederii
  • Locul în care aplicantul este căsătorit
  • Să achite în avans 1000 de riali (1300 de lei), pe care şi-i poate recupera în momentul în care pleacă din ţară.
ADVERTISEMENT
Permisul pentru consumul de băuturi alcoolice în Qatar
Permisul pentru consumul de băuturi alcoolice în Qatar

Pedepse cu închisoarea pentru cei care vor să consume alcool în public!

Astfel, legile sunt foarte stricte în ceea ce priveşte consumul de alcool în public sau la volan. Şase luni de închisoare riscă cetăţenii care beau alcool în zonele publice sau pică etilotestul în timp ce se află la volan. Amenda este şi ea uriaşă, de până la 3000 de riali (3900 de lei).

Pedepsele cresc pentru alte infracţiuni. De exemplu, un cetăţean poate fi condamnat la închisoare de până la trei ani dacă incită un copil mai mic de 16 ani să consume băuturi alcoolice, dacă produce, importă sau vinde alcool în Qatar.

La Fan Festival berea curge râuri! Fanii pot consuma fără restricţii

În fan zone-uri, fanii pot consuma bere fără aceste restricţii, însă ei nu trebuie să fie în stare de ebrietate în timp ce se află în public, altfel riscă să fie condamnaţi la închisoare. Fanii englezilor sunt cei mai supăraţi. În Qatar au făcut deplasarea aproximativ 7000 de suporteri din Regat, iar chiar şi lor preţurile din fan zone li se par ridicol de mari.

FANATIK a fost la deschiderea Fan Festivalului din Doha, acolo unde berea a curs râuri. Suporterii însetaţi nu au ţinut cont de preţurile mari şi au cumpărat cu zecile pahare de bere pentru tot grupul. Fanii latini şi hispanici au fost cei mai activi şi în fan zone-uri, columbienii, ecuadorienii, argentinienii sau mexicanii fiind sufletul petrecerii.

Reporterul FANATIK Marian Popovici alături de suporterii mexicani la Fan Festival. Sursa: Fanatik
Reporterul FANATIK Marian Popovici alături de suporterii mexicani la Fan Festival. Sursa: Fanatik
  • 65 de lei costă o bere în Qatar
  • 6 luni este pedeapsa cu închisoarea pentru consumul de alcool în public

  • 1,61 este cota NetBet pentru pronosticul „ambele marchează” la meciul Spania – Germania. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT