“Dacă se întîmpla ceva cu taxiul ăla? Răspundea Stelea!”

UPDATE În direct la gsptv, Ştefan Iovan, antrenorul coordonator al loturilor de tineret ale echipei naţionale, şi-a continuat tirul acuzator asupra lui Gabriel Iancu după ce acesta a fost dat...
12.09.2013 | 11:01
Daca se intimpla ceva cu taxiul ala Raspundea Stelea

UPDATE În direct la gsptv, Ştefan Iovan, antrenorul coordonator al loturilor de tineret ale echipei naţionale, şi-a continuat tirul acuzator asupra lui Gabriel Iancu după ce acesta a fost dat afară de Bogdan Stelea de la lotul de tineret al echipei naţionale pentru acte de disciplină şi face dezvăluiri importante despre comportamentul acestuia: “Gabi Iancu nu aleargă, nu se pregăteşte la antrenamente, participă în meci doar la faza ofensivă şi nu poate să ajute echipa. Trebuie să i se dea încă o şansă lui Iancu, dar e necesar să se conformeze regulilor. Dacă se îndreaptă poate deveni extrem de util echipei naţionale. Noi încercăm să-i învăţăm fotbal, să fie cuminţi, să înveţe tactic să stea pe teren, dar jucătorii stau puţin la lot. Şi impresarii lor trebuie să fie atenţi pe viitor la astfel de jucători”, a spus Iovan la gsptv.

Fostul fundaş al Stelei a mai adăugat că sînt mari probleme de comportament la loturile naţionale de tineret: “Un fapt inedit s-a întîmplat la grupa 97, la Galaţi, cînd am jucat un meci amical cu Moldova, mai mulţi fotbalişti s-au urcat în lift, depăşind greutate normală pe care o suporta, şi au stricat liftul. Altora le-am spus să nu facă mizerie la mese, iar ei murdăreau cu sos feţele de mese. Este dezordine şi atmosferă închisă la loturi. Eu ştiu de toate astea, la fel ştie şi Stelea, şi încercăm să îndreptăm lucrurile”, a mai completat Iovan.

 

Escapada lui Gabi Iancu aduce noi reguli la echipele de tineret şi juniori ale României. Ştefan Iovan, coordonatorul loturilor de tineret, a anunţat la DolceSport că vor fi implementate zece reguli dure.

“Se va face un nou regulament, cu zece reguli de ordine interioară. Cine calcă pe bec, pleacă! Nu ai apărători, pleci! Pînă şi la atac violent, la fel, pleci de la lot. La Mogoşoaia ne gîndim să scoatem şi televizoarele din camere“, a spus Iovan.

El crede că şi antrenorii au vina lor pentru problemele de la lot: “Mai au lacune şi antrenorii, nu reuşesc să fie buni pedagogi, astfel încît să fie respect între jucători şi antrenori. Unele situaţii sînt scăpate de sub control şi de antrenori…”. Iovan spune că situaţia la lot e alarmantă: “A ajuns antrenorul să stea pe hol, să-i vegheze! Şi la juniori se întîmplă tot felul de lucruri… Nu trebuie să stai pîndar lîngă jucători. Culmea, cei care fac lucruri necugetate sînt chiar jucători talentaţi”.

Iovan crede că Stelea a procedat bine cînd l-a exclus pe Iancu. “Dacă se întîmpla ceva cu taxiul ăla? Răspundea Stelea pentru el, nu ? A făcut bine ce a făcut”.

Iancu a părăsit cantonamentul naţionalei vineri seara. În timp ce antrenorii de la lot spun că acesta a petrecut alături de o femeie, jucătorul are o altă variantă: doar a ieşit cîteva momente din cantonamentul pentru a-i da nişte bani unei mătuşe.

Tags: