ADVERTISEMENT
News

Reguli la plajă în România, de la 1 iunie. În ce condiții vor putea românii să stea la soare

Autor: Narcis Roșioru | 28.05.2020 | 16:01
Reguli la plajă în România, de la 1 iunie. În ce condiții vor putea românii să stea la soare
Reguli la plajă în România, de la 1 iunie. În ce condiții vor putea românii să stea la soare. Sursa foto: Hepta.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că mersul la plajă va fi permis în România, de la 1 iunie, dar cu respectarea unor reguli.

ADVERTISEMENT

Reguli la plajă în România, începând cu 1 iunie

Klaus Iohannis a anunțat, joi, o nouă relaxare a măsurilor impuse până acum, printre care va fi permis și mersul la plajă în România, de la 1 iunie, cu respectarea unor reguli.

„Începând din 1 iunie, câteva activități care au fost interzise vor redeveni posibile. Se redeschid terasele, este însă clar că este nevoie de unele măsuri foarte speciale, mesele vor fi la cel puțin doi metri, maxim 4 persoane la o masă.

ADVERTISEMENT

De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de cel puțin doi metri a scaunelor de plaje”, a anunțat, joi, Klaus Iohannis.

Drept urmare, românii vor putea să meargă din nou la mare sau la piscină, începând cu 1 iunie, însă vor trebui să respecte anumite reguli.

ADVERTISEMENT

În ce condiții vom putea sta la soare în acest sezon estival

Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică, a vorbit la Digi24 despre condițiile în care românii vor putea merge la plajă în acest sezon estival

„Ne-am uitat foarte atent la ce fac colegii noștri din celelalte țări. Am propus pentru redeschiderea teraselor și după două săptămâni, la 15 iunie, pentru deschiderea restaurantelor cu spații închise măsuri care vizează distanțe de minim 2 metri între mese, maximum 8 persoane la aceeași masă, considerând că venim să luăm masa împreună cu mai multe persoane.

ADVERTISEMENT

Desigur, echipamente de protecție pentru personal, cu interacțiune minimă între personal și oaspeți. Un maximum de 50% din capacitatea ocupată pentru restaurantele închise. În spațiile de cazare, măsuri foarte simple”, a declarat Corina Martin, la Digi24.

În timp ce Iohannis a spus că distanța dintre scaunele de plajă va fi de doi metri, Corina Martin declara marți seara că recomandarea distanței dintre șezlonguri a fost de 4 metri.

ADVERTISEMENT

„Lucrăm la propuneri privind activitatea la beach-baruri. Sunt reguli extrem de simple, nu va fi vorba de panouri de plexiglas între șezlonguri, repet, nu mergem la spital, mergem în vacanță”, a spus președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!