News

Reguli noi de intrare în Bulgaria, de la 1 septembrie. Ce documente trebuie să prezinte cetățenii români

Autoritățile anunță reguli noi de intrare în Bulgaria, de la 1 septembrie. Ce documentele devin obligatorii pentru turiștii români.
31.08.2021 | 20:06
Reguli noi de intrare in Bulgaria de la 1 septembrie Ce documente trebuie sa prezinte cetatenii romani
ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că autoritățile bulgare au revizuit condițiile de intrare în Bulgaria, în contextul reintensificării pandemiei de Covid-19. Noile măsuri se aplică începând cu data de 1 septembrie 2021.

Astfel, imediat după miezul nopții de marți spre miercuri, la ora 00:00, intră în vigoare noi reguli de călătorie pentru cetățenii români.

ADVERTISEMENT

Conaționalii noștri mai pot intra pe teritoriul țării vecine doar dacă prezintă o serie de acte doveditoare legate de starea epidemiologică.

MAE anunță reguli noi de intrare în Bulgaria, de la 1 septembrie. Documentele obligatorii pentru turiștii români

Conform noilor prevederi anunțate de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), cetăţenii români care sosesc din România (menținută în zona verde) pot intra în Bulgaria sub condiţia prezentării, pe lângă documentele de călătorie, a unuia dintre următoarele documente:

ADVERTISEMENT
  • un certificat digital european COVID-19 care atestă vaccinarea sau un document similar, care conţine aceleaşi date precum certificatul digital european COVID-19;
  • un certificat digital european COVID-19 care atestă vindecarea sau un document similar, care conţine aceleaşi date precum certificatul digital european COVID-19;
  • un certificat digital european COVID-19 care atestă testarea sau un document similar, care conţine aceleaşi date precum certificatul digital european COVID-19.

Pentru românii care ajung în Bulgaria din zone roșii nu este suficient certificatul digital COVID care atestă vaccinarea, e nevoie și de un test PCR negativ, efectuat în ultimele 72 de ore.

ADVERTISEMENT

Există și o serie de persoane exceptate de la cerinţa prezentării de documente COVID-19 la intrarea în Bulgaria.

E vorba de cetățenii care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria, în cazul în care se garantează părăsirea imediată a teritoriului acestui stat, precum şi copiii cu vârsta de până la 12 ani, a precizat un comunicat al MAE.

ADVERTISEMENT

Pe unde se poate intra în Bulgaria

Turiștilor români le este permisă intrarea pe teritoriul Bulgariei numai prin puncte de trecere a frontierei unde se află personal medical bulgar. Astfel, din România se poate intra pe teritoriul statului de la sud de Dunăre, prin:

  • P.T.F. Giurgiu – Ruse, judeţul Giurgiu
  • P.T.F. Calafat – Vidin, judeţul Dolj
  • P.T.F. Bechet – Oriahovo, judeţul Dolj
  • P.T.F. Turnu Măgurele – P.T.F. Somovit-Nikopol, judeţul Teleorman
  • P.T.F. Vama Veche – Durankulak, judeţul Constanţa.
  • Prin P.T.F. Ostrov – Silistra, judeţul Călăraşi, P.T.F. Zimnicea – Svishtov și P.T.F. Negru Vodă – Kardam, judeţul Constanţa se permite intrarea persoanelor care tranzitează teritoriul R. Bulgaria, în cazurile în care se poate garanta părăsirea imediată a teritoriului țării.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: 0035929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

ADVERTISEMENT