Reguli noi în circulația trenurilor de la 1 iunie. Care sunt condițiile pentru pasageri

Adrian Baciu   
în HotNews
29/05/2020, 12:18
Reguli noi în circulația trenurilor de la 1 iunie. Care sunt condițiile pentru pasageri
Reguli noi în circulația trenurilor de la 1 iunie. Care sunt condițiile pentru pasageri. Foto: hepta.ro

CFR Călători anunță reguli noi în ceea ce privește circulația trenurilor de la 1 iunie, dată la care vor fi repuse în trafic și o serie dintre garniturile suspendate în perioada stării de urgență.

Reguli noi în circulația trenurilor de la 1 iunie. Care sunt condițiile pentru pasageri

Prin intermediul unui comunicat emis vineri, 29 mai, CFR Călători vine cu o serie de precizări în ceea ce privește condițiile în care pasagerii vor circula de la data de 1 iunie, odată cu etapa secundă din relaxarea măsurilor de izolare.

Astfel, compania recomandă tuturor călătorilor să cumpere biletele din timp, mai ales că din 3 iunie, acestea pot fi achiziționate anticipat, înainte de plecare iar acest termen creşte de la 10 la 20 de zile.

Apoi, CFR Călători oferă varianta de cumpărare a biletelor de tren online pentru a evita aglomeraţia la ghişee/casele de bilete şi manipularea banilor în numerar. De asemenea, la ghişeu, este sugerată plata cu card bancar sau telefon, în punctele de vânzare unde este posibil acest lucru.

Toți cei care călătoresc cu trenul trebuie să respecte regulile de comportament și igienă impuse de Ministerul Sănătății și este important să aibă în vedere regulile și recomandările de călătorie pentru a le putea asigura un transport în condiții de siguranță.

CFR Călători: Evitați orele de vârf!

Pentru a evita contactul cu alte persoane și aglomerația, CFR Călători recomandă pasagerilor să nu aleagă doar trenurile de la orele de vârf, având în vedere că majoritatea companiilor/instituţiilor au introdus programul decalat pentru angajaţi.

Totodată, din 3 iunie, CFR Călători va permite familiilor, persoanelor care locuiesc/lucrează împreună să ocupe locuri alăturate. Persoanele care nu fac parte din aceste categorii, vor cumpăra locuri distanţate.

Nu în ultimul rând, masca de protecţie la bordul trenurilor CFR Călători este obligatorie pe toată durata călătoriei.

În același comunicat, compania de stat anunță că repune în circulație, din 1 iunie, trenurile suspendate, cu excepția celor de navetă pentru elevi. Primele trenuri au fost repuse în circulaţie, gradual, odată cu ieşirea din starea de urgenţă şi continuă din 1 iunie, cu excepţia trenurilor de navetă pentru elevi.

Închide ×