News

Reguli noi la călătoria cu autobuzele și metroul din București! Ce devine interzis

02.05.2021 | 15:04
Reguli noi la calatoria cu autobuzele si metroul din Bucuresti Ce devine interzis
Vor fi reguli noi de călătorie începând cu luni, 3 mai, Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Reguli noi la călătoria cu autobuzele și metroul din București după ce mai multe restricții au fost ridicare. Vă readucem aminte că reprezentanții Comitetului Municipiului pentru Situații de Urgență au decis să mai relaxeze din măsuri după ce rata de infectare a scăzut în Capitală.

Interesant este că decizia include și o serie de prevederi referitoare la mijloacele de transport în comun. Vorbim atât de cele de suprafața, cât și din subteran.

ADVERTISEMENT

Concret, STB va fi în continuare obligată să monitorizeze numărul de pasageri pentru a evita supraaglomerarea mijloacelor de transport în comun.

Reguli noi la călătoria cu autobuzele și metroul în București!

De asemenea, este obligată în continuare să îi informeze pe călători cu privire la obligativitatea purtării măștii de protecție în autobuzele, troleibuzele și tramvaiele societății.

ADVERTISEMENT

„STB SA va monitoriza permanent gradul de încărcare a mijloacelor de transport pe care le deservește, în scopul diminuării aglomerației din vehicule și stații, mai ales la orele de vârf.

Se va respecta circuitul de urcare/coborâre în mijloacele de transport, după cum urmează:

  • în autobuze și troleibuze, accesul pasagerilor se va efectua prin ușa din față, iar coborârea pe celelalte uși
  • în tramvaie, accesul pasagerilor se va efectua prin ușa din mijloc, iar coborârea pe celelalte uși.
ADVERTISEMENT

STB SA va informa călătorii cu privire la obligativitatea purtării corecte a măștii de protecție și a evitării consumului de produse alimentare în mijloacele de transport în comun, prin mijloace audio-video și prin afișare în mijloacele de transport în comun”, se arată în hotărârea CMBSU.

Sunt reguli speciale și în ceea ce privește călătoria cu metroul. Și reprezentanții Metrorex trebuie să se asigure că informează călătorii atât cu privire la normele de călătorie, cât și cu privire la apariția unor eventuale aglomerări.

ADVERTISEMENT

„Metrorex SA va informa și îndruma publicul călător prin stațiile de sonorizare despre situațiile de aglomerare apărute și îl va informa asupra obligativității de a păstra distanțarea fizică și de a purta corect masca de protecție”, mai prevede documentul.

Vă readucem aminte că cei din Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București au decis redeschiderea restaurantelor la interior, dar și a sălilor de spectacole, fără depășirea a 30% din capacitate. Măsura intră în vigoare luni, la miezul nopții.

Cu toate acestea, circulația persoanelor în afara locuinței este interzisă între orele 22.00 – 5.00, cu condiția menținerii incidenței cumulate la cel mult 4 la mia de locuitori.

ADVERTISEMENT
Tags: