News

Reguli pentru românii care merg pe litoral de 1 Mai și de Paște. ”Sănătatea, mai importantă decât orice”

07.04.2021 | 13:21
Reguli pentru romanii care merg pe litoral de 1 Mai si de Paste Sanatatea mai importanta decat orice
ADVERTISEMENT

Reguli pentru românii care merg pe litoral de 1 mai și de Paște. Turiștii care vor petrece weekendul la mare trebuie să respecte toate regulile. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a precizat că sănătatea e mai importantă decât orice.

Oameni care vor pleca pe litoral vor trebui să poarte măști în spațiile publice, să nu se înghesuie în magazine și pe terase și să intre în camere la ora 20.

ADVERTISEMENT

“Legea n-o negociem cu nimeni. Sănătatea e mai importantă decât orice. Azi, când vorbim, există o oră la care aceste activități ale agenților economici trebuie să înceteze”, a afirmat Bode, potrivit Digi24.

Românii care merg pe litoral de 1 mai și de Paște vor trebui să respecte regulile

Va fi făcută o singură excepție. În noaptea de Paște, cei care merg la slujbă pot rămâne afară până la ora 02:00.

ADVERTISEMENT

”Pentru Paște avem în hotărârea CNSU în care e reglementat foarte clar că în intervalul 20.00 – 02.00 asigurăm în condiții de securitate și sănătate maximă a celor care doresc să participe la slujba de Înviere, deplasarea la biserică, respectiv deplasarea spre casă.

Acestea sunt misiunile în care sunt implicate Poliția Română, Jandarmeria Română, și nu altele”, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode.

ADVERTISEMENT

Reguli de 1 mai și de Paște. Ce spune Raed Arafat

Șeful DSU susținea acum câteva zile că autoritățile vor lua toate măsurile necesare pentru a împiedica un lockdown total. Șeful DSU a transmis că ”măsurile se adaptează și zonal, și după incidența, și național dacă se agravează situația”.

Circulaţia în afara locuinţei a fost persmisă în intervalul orar 20:00 – 02:00, în noaptea de 3 spre 4 aprilie, pentru participarea la sărbătorirea Paştelui catolic.

ADVERTISEMENT
  •  „Pentru noaptea de 3 aprilie spre 4 aprilie se va permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei sau a gospodăriei în intervalul orar 20,00 până la 02,00 pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase ocazionate cu sărbătorirea Paştelui catolic”, a declarat Arafat, la Palatul Victoria.

Același lucru ar urma să se întâmple și pentru sărbătorirea Paștelui Ortodox. Acestea nu apar în hotărârea de Guvern adoptată acum două săptămâni, pentru că aceasta este valabilă până în data de 14 aprilie. Reglementarea va apărea în următoarea hotărâre de Guvern de prelungire a stării de alertă, a precizat Raed Arafat, conform G4media.

ADVERTISEMENT