News

Reguli pentru turiștii care merg în Grecia. Ce condiții vor fi impuse în avion și la hotel

09.05.2020 | 22:18
Reguli pentru turistii care merg in Grecia Ce conditii vor fi impuse in avion si la hotel
ADVERTISEMENT

În timp ce foarte mulți turiști așteaptă să vadă unde ar putea să-și petreacă vacanța de vară, ministrul Turismului din Grecia a emis un set de reguli pentru cei care vor să viziteze această țară.

Grecii se pregătesc pentru sezonul estival

Haris Theocharis, ministrul Turismului din Grecia, a emis un set de reguli pentru turiștii care vor să meargă în această țară în vacanța de vară, dar și pentru unitățile care asigură cazarea acestora, potrivit site-ului Zakyntos Informer.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo arată că Grecia va avea parte de una dintre cele mai călduroase veri, ceea ce ar putea duce la prelungirea sezonului estival, notează presa din această țară.

Cu toate acestea, foarte mulți patroni de hoteluri spun că măsurile impuse de autorități sunt exagerate.

ADVERTISEMENT

Ministrul Turismului spune că protocolul pentru acest sezon a fost conceput cu ajutorul Comitetului pentru Boli Infecțioase și a agențiilor de turism din Grecia.

Reguli pentru turiștii care merg în Grecia

Orice pasager care se îmbarcă pentru un zbor cu destinația Grecia trebuie să aibă un certificat de sănătate care să ateste faptul că nu este purtător al infecției COVID-19. Acesta trebuie emis cu cel mult 72 de ore înainte de zbor și fără acesta nu poate să facă îmbarcarea.

ADVERTISEMENT

Turiștii greci, pe baza unor acorduri transnaționale, care vor să călătorească în afara țării, ar trebui consultați cu 72 de ore înainte de zbor.

Zborurile nu vor putea fi efectuate cu locuri libere din și în interiorul Greciei, spune minsitrul Turismului, pentru a face transportul aerian eficient din punct de vedere economic.

ADVERTISEMENT

Se recomandă ca pe zborurile cu o anumită durată (până la patru ore) să nu fie servită mâncare pasagerilor, ci doar snackuri ambalate.

Turiștii vor părăsi Grecia fără a mai fi controlați, pentru a nu exista riscul ca aceștia să rămână blocați în carantină în această țară, lucru care ar dăuna unei destinații turistice, precizează Theocharis.

În fiecare zonă turistică din regiune, ministrul Turismului va dispune închirierea unei unități de cazare ce va funcționa ca un hotel pentru carantină, unde turiștii diagnosticați COVID-19 vor fi mutați.

Fiecare hotel sau unitate de cazare va trebui să aibă un contract cu un doctor, care fie va locui în incinta respectivă, fie va decide prin tele-consultație dacă un turist ar trebui să primească un test pentru coronavirus. Testul ar trebui făcut în cel mult 6 ore de la decizia medicului.

Personalul hotelier va fi instruit cu privire la regulile specifice de igienă. Nu vor mai exista bufeturi în hoteluri, doar mese servite, excepție făcând hotelurile foarte mici.

Șezlongurile for fi plasate la o distanță rezonabilă între ele și vor avea huse detașabile pentru o singură folosire.

Ministrul Turismului din Grecia a mai precizat că a încheiat mai multe acorduri inter-guvernamentale cu țări precum Bulgaria, Israel, Cipru, pentru ca turiștii din aceste țări să poată călători liber în și dinspre Grecia.

Totodată, acesta a precizat că anul acesta turismul va înregistra venituri de maximum 8 miliarde de euro, comparativ cu 18 miliarde de euro, cât a înregistrat anul trecut.

ADVERTISEMENT