News

Reguli pentru turiștii români care merg în Grecia. Formular special cerut de autoritățile de la Atena

28.06.2020 | 18:53
Reguli pentru turistii romani care merg in Grecia Formular special cerut de autoritatile de la Atena
ADVERTISEMENT

Autoritățile din Grecia obligă turiștii străini  care vor intra în țară după 1 iulie să completeze un formulare de localizare. Formularul trebuie să conțină destinația exactă și persoanele de contact, informează antena3.ro.

Formularul de localizare este conținut în pachetul de măsuri de relaxare care vor intra în vigoare în Grecia începând cu luna viitoare.

ADVERTISEMENT

Formularul poate fi completat atât online, cât și de mână cu 48 de ore înainte de intrarea pe teritoriul Greciei. Obligativitatea completării formularului îi vizează atât pe cei care sosesc  cu mașina personală, cât și pe cei care utilizează alte mijloace de transport, precum avionul, autocarul sau ambarcațiunile.

Formularul trebuie să conțină  destinația exactă

Turiștii trebuie să precizeze în formular nu doar localitatea de destinație, ci și unde vor  fi cazați și persoanele de contact. Mai mult, se vor face teste aleatorii pentru coronavirus.

ADVERTISEMENT

În cazul în care vor fi turiști testați pozitiv, aceștia vor trebui să intre în carantină timp de 14 zile, în hoteluri special amenajate în acest scop.

De altfel, fiecare hotel sau pensiune va trebui  să aibă un medic care să-i consulte pe turiștii care nu  se simt bine, iar în cazurile în care se impune, să-i trimită la spital.

ADVERTISEMENT

Odată cu începutul lunii iulie, Grecia redeschide traficului  de persoane și mărfuri 18 aeroporturi regionale, șapte puncte de trecere a frontierei și șapte porturi

În continuare, nu va fi permis accesul turiștilor din nouă țări cu  o situație epidemiologică proastă: Arabia Saudită, Emiratele Unite Arabe, Israel, Macedonia de Nord, Marea Britanie, Qatar, Rusia, Statele Unite și Suedia.

ADVERTISEMENT

Și Grecia a raportat în ultima perioadă un număr în creștere de infectări  cu coronavirus, dar autoritățile de la Atena speră săă mențină situația sub control de-a lungul sezonului  turistic estival.

Turiștii români au început deja să se deplaseze spre Grecia, mai ales către insula Thassos, o destinație deja tradițională pentru turiștii din țara noastră. Sâmbătă, la punctul de frontieră de la Malakaza, coada de mașini se întindea pe trei kilometri.

ADVERTISEMENT
Tags: