McDonald’s este unul dintre cele mai cunoscute branduri la nivel mondial, statisticile din 2021 arătând că există aproape 40.000 de restaurante de acest fel deschise în regim propriu sau în franciză.
De la deschiderea primul restaurant de către frații Richard și Maurice McDonald în anul 1940, a avut loc o extinderea continuă a lanțului de restaurante. De asemenea, produsele din meniul McDonald’s sunt ușor de recunoscut pe mapamond, asta chiar și când sunt adaptate diferitelor contexte culturale.
Pe lângă produsele sale, lanțul de restaurante fast-food este recunoscut pentru eficiența, rapiditatea și predictibilitatea modului în care mâncarea este pusă pe masă clienților la scurt timp după ce au dat comandat.
În spatele renumelui construit de-a lungul deceniilor se află angajații care trebuie se adaptează sistemului de producere a cărnii și care trebuie să respecte normele de igienă și securitate a muncii impuse de normele legale și interne ale McDonald’s.
Pe lângă regulile legate de modul în care sunt preparate produsele din meniu, angajații din restaurante trebuie să respecte o serie de reguli care pot părea bizare, notează Eat This, Not That.
Opțiunea de a comanda produsele preferate din confortul mașinii este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate aspecte care țin de funcționarea McDonald’s. Totuși, McDrive are niște reguli cât se poate de clare și care nu permit persoanelor care nu vin cu mașina să fie serviți.
Astfel, dacă ești pe jos sau cu bicicleta, de exemplu, nu poți comanda de la McDrive. Angajații îți vor recomanda să intri în restaurant și să cumperi de la tejghea produsele preferate.
Angajații din restaurantele McDonald’s sunt instruiți să nu se comporte diferit atunci când trebuie să servească o persoană faimoasă. În plus, li se cere să nu le deranjeze cu selfie-uri sau autografe.
McDonald’s a stabilit ca angajații săi să nu primească bacșișuri din partea clienților. Asta înseamnă că atunci când decidem să lăsăm niște bani pe tejgheaua unui astfel de restaurant banii vor ajunge către diferite cauza caritabile.
Unii angajați mai explică că, în restaurantele în care au lucrat ei, cei care păstrează banii oferiți de clienți pot risca acuzații de furt.
Angajații din restaurantele McDonald’s nu au voie să își folosească telefoanele în timpul programului de lucru.
Gratuitățile sau reducerile pentru produsele McDonald’s sunt adesea oferite angajaților din restaurante. Totuși, există o regulă și în această situație.
Mai exact, dacă un angajat își dorește ca la prânz, de exemplu, să mănânce un meniu oferit de restaurantul în care lucrează, conform unor regulamente interne, este necesar ca un alt coleg sau chiar un superior să îl prepare.
Cei care lucrează într-un fast-food McDonald’s trebuie să respecte un program cât se poate de strict. Unele dintre regulamentele interne care au ajuns pe internet stipulează că angajații pot ajunge cu maxim 15 minute înainte de începerea turei și trebuie să părăsească incinta după maxim 15 minute de la finalul programului.
Cei care lucrează la un restaurant McDonald’s trebuie să fie foarte atenți în ceea ce privește prezența lor din mediul online. Dacă temele pe care discută vizează activitatea lanțului fast food li se cere să facă o delimitare clară între poziția personală și cea a companiei.
În plus, trebuie să aibă grijă să nu împărtășească detalii care țin de activitatea McDonald’s. Vorbim aici despre informațiile care țin de contabilitatea, vânzările sau chiar modul în care sunt preparate produsele vândute în restaurante.