Fotbal international

Reguli schimbate pentru Campionatul Mondial al Cluburilor! Ce au voie să facă portarii în timpul meciului

17.12.2018 | 18:25
Reguli schimbate pentru Campionatul Mondial al Cluburilor Ce au voie sa faca portarii in timpul meciului

Reguli schimbate pentru Campionatul Mondial al Cluburilor care se dispută în perioada 12-22 decembrie 2018 în Emiratele Arabe Unite. IFAB a propus ca în faza semifinalelor şi în finale portarii să aibă o mai mare libertate, englezii dorind să testeze noua lege înainte să fie aprobată pentru votare în luna martie a anului viitor.

Confom uneia dintre reguli, portarul nu va mai fi obligat să trimită mingea în afara careului, la un out de poartă. Spaniolii de la Marca sunt cei mai încântaţi de această schimbare. “S-a terminat cu cea mai absurdă lege din istoria fotbalului”, au scris jurnaliştii iberici. River Plate – Al Ain va fi primul meci în care această regulă va fi probată într-o competiţie internaţională.

Reguli schimbate pentru Campionatul Mondial al Cluburilor. Cum se vor face schimbările

O altă regulă schimbată pentru Campionatul Mondial al Cluburilor are în vedere înlocuirea fotbaliştilor. La meciurile din semifinale şi finale, jucătorii vor avea posibilitatea de a părăsi terenul prin cea mai apropiată parte în momentul în care sunt schimbaţi. În prezent, fotbaliştii sunt obligaţi să iasă de pe gazon doar pe la centrul terenului.

Reguli schimbate pentru Campionatul Mondial al Cluburilor. Ce au voie să facă portarii
Reguli schimbate pentru Campionatul Mondial al Cluburilor. Ce au voie să facă portarii

Fotbaliştii care vor fi eliminaţi în meciurile de la Campionatul Mondial al Cluburilor nu îşi vor ispăşi pedeapsa la următoarea ediţie a competiţiei. În aceste condiţii, dacă un jucător al lui Real Madrid va primi un cartonaş roşu în semifinale sau în cele două finale, acesta va fi suspendat la următorul meci jucat de echipă. River Plate – Al Ain se joacă pe 18 decembrie, de la ora 18:30, în prima semifinală a Campionatului Mondial al Cluburilor. O zi mai târziu, Real Madrid se va duela cu japonezii de la Kashima Antlers pentru un loc în finală. Ultimul act al competiţiei se va disputa sâmbătă, 22 decembrie, de la ora 18:30, pe stadionul “Zayed Sports City” din Abu Dhabi.