News

Reguli stricte din 1 septembrie în cinematografe și restaurante. Ce trebuie să respecte românii

31.08.2020 | 12:56
Reguli stricte din 1 septembrie in cinematografe si restaurante Ce trebuie sa respecte romanii
ADVERTISEMENT

Românii se vor putea reîntoarce în restaurante sau cinematografe începând cu 1 septembrie 2020, însă vor fi obligați să respecte mai multe reguli.

Printre cele mai importante reglementări, oamenii nu vor mai avea voie la cinema cu suc sau popcorn, în timp ce prezența în restaurant va fi condiționată de purtarea măștii.

ADVERTISEMENT

Patronii așteaptă, în continuare, un regulament clar din partea Guvernului, însă acest regulament întârzie să apară. Totuși, au fost creionate mai multe reguli pe care oamenii vor fi obligați să le respecte.

Fără suc și popcorn la cinematograf începând cu 1 septembrie 2020

Persoanele care nu acceptă aceste restricții vor avea accesul interzis în restaurant sau în sala de cinematograf, conform Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Guvernul se chinuie pe ultima sută de metri să definitiveze un regulament, lucru care-i nemulțumește enorm pe patroni, care vor avea la dispoziție doar câteva ore pentru a implementa regulile.

„Din păcate în ultimele luni ne-am cam obişnuit cu aceste norme care ies în noaptea respectivă sau cu 10-15 ore înainte de deschidere.

ADVERTISEMENT

Am setat un regulament intern. Atunci când ospătarul va merge la masă îi va spune clientului că în momentul în care vrea să se ridice de la masă sau să iasă pentru a fuma, este obligatoriu să îşi pună masca de protecţie până la ieşirea din unitate”, a declarat Dragoș Panait, unul dintre reprezentanții industriei HoReCa.

Printre alte reguli care vor fi anunțate oficial în 1 septembrie, o masă nu va putea „găzdui” mai mult de 6 oaspeți, dacă nu usnt din aceeași familie. Mai mult, meniurile și solnițele vor fi dezinfectate după fiecare client și nu pot fi mutate de la o masă la alta.

ADVERTISEMENT

În cinematograf masca va fi obligatorie și oamenilor li se va lua temperatura. Cei care refuză aceste reguli vor avea accesul interzis în sală, cu mențiunea că sala nu poate fi ocupată mai mult de 50% din capacitate.

Conform sursei citate, filmele vor fi savurate pe stomacul gol, căci comerțul cu popcorn, chips-uri, nachos sau suc a fost interzis.

ADVERTISEMENT
Tags: