News

Regulile din noaptea de Înviere. Ce nu au voie românii să facă. Anunțul premierului Cîțu

21.04.2021 | 16:14
Regulile din noaptea de Inviere Ce nu au voie romanii sa faca Anuntul premierului Citu
ADVERTISEMENT

Regulile din noaptea de Înviere. Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, după ședința de Guvern, ce nu au voie să facă românii în noaptea de Înviere.

Șeful Executivului a anunțat că a luat o decizie după întâlnirea cu reprezentanții cultelor religioase, privind restricțiile pentru perioada Paștelui.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește noaptea de Înviere, Cîțu a anunțat din nou că circulația va fi liberă pentru absolut toate persoanele, ceea ce înseamnă că nu va mai fi nevoie de declarație. În același timp, premierul a anunțat că orice fel de petrecere este interzisă.

Regulile din noaptea de Înviere. Ce nu au voie românii să facă. Anunțul premierului Cîțu

Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat, miercuri, că nu sunt avute în vedere măsuri suplimentare cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Referindu-se la noaptea de Înviere, acesta a precizat ce nu le este permis cetățenilor.

ADVERTISEMENT

”Astăzi am avut o întâlnire foarte bună, cu reprezentanţii cultelor religioase care sărbătoresc în perioada următoare Paştele. Am vrut să discutăm puţin despre cum se va desfăşura acea noapte, care vor fi regulile şi despre campania de vaccinare. Lucrurile sunt foarte simple pentru pentru acea noapte, din punctul nostru de vedere.

Bineînţeles, doar respectarea regulilor pe care le avem. Mască, distanţare socială şi dezinfectant. Modul în care se desfăşoară slujbele, nu intervenim. În acea noapte, din punctul nostru de vedere, este foarte important să păstrăm aceste reguli”, a declarat primul-ministru după ședința de Guvern.

ADVERTISEMENT

În același timp, premierul a precizat că nu sunt permise petrecerile în noaptea de Înviere: ”În afară de circulație, totul este închis. Toate petrecerile sunt interzise în această noapte”, a adăugat Florin Cîțu.

Florin Cîțu, mulțumiri pentru culte în privința implicării în campania de vaccinare

Tot în cursul conferinței de presă de miercuri, şeful Executivului şi-a arătat aprecierea şi a mulțumit cultelor pentru sprijinirea eforturile autorităților în combaterea răspândirii noului coronavirus prin implicarea în campania de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Am primit şi de la Patriarhia Română un set de recomandări. Le luăm în calcul. Eu cred că lucrurile sunt foarte clare şi cu siguranţă vom avea o noapte a Paştelui fără niciun fel de probleme.

Le-am mulţumit sincer reprezentanţilor cultelor pentru implicarea în campania de informare până acum, cu privire la vaccinare, şi am cerut în continuare susţinere. Este foarte important, am spus, ca să avem parte de sărbători în viitor fără mască, fără distanţare, fără dezinfectant, să avem o campanie de vaccinare de succes”, a adăugat premierul.

ADVERTISEMENT