ADVERTISEMENT
News

Regulile pe care trebuie să le respecte toții elevii! Ce nu mai au voie să facă în școală

Autor: Alexandru Năstase | 04.09.2020 | 14:54
Regulile pe care trebuie să le respecte toții elevii! Ce nu mai au voie să facă în școală
O serie de reguli noi se aplică la fiecare clasă. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

FANATIK îți spune regulile pe care trebuie să le respecte toții elevii în noul an școlar. Astfel, sunt câteva condiții clare stabilite de Ministerul Educației.

ADVERTISEMENT

Deplasarea în interiorul clasei, schimbarea băncilor, experimentele de laborator şi sporturile de contact nu vor mai fi la fel ca în anii anteriori.

Ministerul Educaţiei a publicat o serie de norme care vor intra în vigoare odată cu prima zi de școală. De la 14 septembrie, elevii trebuie să știe ce anume au de făcut.

ADVERTISEMENT

Ce reguli trebuie să respecte toții elevii!

Poate cea mai importantă regulă, una subliniată chiar de Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, este aceea care spune că elevii nu vor avea voie să se mute din bănci, în interiorul clasei.

Concret, dacă un elev se aşează la începutul anului şcolar într-o bancă anume, atunci acesta va ramâne locul său, până la sfârşitul primului semestru.

ADVERTISEMENT

Alte reguli importante se referă la experimentele din laboratoare. Aceste experimente practice, spun ghidurile publicate de Minister, presupun interacţiunea dintre elevi şi tocmai de aceea ele vor fi evitate.

Se schimbă totul și în privința sporturilor de contact, sporturi care implică schimbarea mingilor şi a altor obiecte comune. Toate acestea vor fi interzise.

ADVERTISEMENT

Deplasarea elevilor în exteriorul clasei se va face organizat, pauzele vor fi decalate, iar elevii vor fi supravegheaţi pe tot parcursul pauzelor de recreaţie, astfel încât să nu ia contact.

În cazul în care elevii vor participa la ore online, Ministerul Educaţiei şi Cercetării poate modifica, numărul de ore alocat disciplinelor de studiu/modulelor de pregătire prin planurile-cadru de învăţământ, precum şi ponderea numărului de ore de predare şi evaluare în programa şcolară aprobată.

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!