News

Regulile pentru şcoala de şoferi, schimbate de un mare oraş din România. Ce le este interzis cursanţilor

Un mare oraș din România a schimbat regulile pentru școala de șoferi, iar cei care fac cursurile pentru obținerea permisului de conducere au mai multe interdicții pe străzi de acum înainte.
14.05.2022 | 15:53
Regulile pentru scoala de soferi schimbate de un mare oras din Romania Ce le este interzis cursantilor
Reguli noi pentru școlile de șoferi din județul Bihor
ADVERTISEMENT

Prefectura Bihor a luat decizia să interzică accesul cursanților de șa școlile de șoferi în zonele aglomerate din Oradea, măsura fiind justificată de fludizarea traficului din orașul de la granița de vest a României.

Regulile pentru şcoala de şoferi au fost schimbate de un mare oraş din România

Conform Adevărul, care citează un Ordin al Prefectului județului Bihor, cursanții școlilor auto din Oradea, dar și din alte localități ale județului, nu vor mai avea voie să circule în zonele aglomerate ale orașului, indiferent dacă este vorba doar de orele de conducere sau de examenul propriu-zis.

ADVERTISEMENT

Mai exact, informează sursa citată interdicţia aplicată cursanților de la școlile auto este în vigoare în perioada 01 ianuarie – 30 iunie şi 10 septembrie – 31 decembrie 2022, între orele 07:00-08:30, respectiv 15:00-18:00.

Momentan, zonele în care nu au voie să pătrundă cursanții sunt destul de vag descrise, ca fiind zonele aglomerate, ordinul de prefect aplicându-se, în special, centrului orașului Oradea și pe principalele bulevarde ale municipiului.

ADVERTISEMENT

În același ordin, interdicția aplicată cursanților școlilor de șoferi din Bihor se aplică și în alte localități, nu doar în Oradea. Mai exact, în localitatea Oșorhei, Băile 1 Mai și Băile Felix, precum și pe drumurile naționale care leagă Oradea de localitățile de mai sus sau de Punctul de Trecere al Frontierei Borș.

În altă ordine de idei, Prefectul din Bihor a decis ca examenele practice pentru obținerea permisului de conducere să poată fi susținut și în zilele de sâmbătă.

ADVERTISEMENT

Ce reguli se aplică în 2022 pentru a obține permisul de conducere

Deși, de-a lungul ultimilor ani, au tot apărut informații că cei care nu vor avea 10 clase absolvite nu vor mai putea susține examenul pentru obținerea permisului de conducere, oficialii DRPCIV au infirmat acest lucru.

”Ca urmare a informațiilor apărute în mediul online cu privire la introducerea învățământului minim obligatoriu de 10 clase pentru obținerea permisului de conducere, vă comunicăm faptul că, în prezent, la nivelul D.R.P.C.I.V. nu există niciun astfel de proiect de modificare a legislației în vigoare”, a transmis, acum câteva săptămâni, DRPCIV.

ADVERTISEMENT

Singurii care au mai multe probleme în a obține un permis de conducere sunt cei care suferă de anumite afecțiuni medicale grave. Aceștia au nevoie de controale medicale suplimentare, la intervale regulate de timp, pentru a putea conduce.

În altă ordine de idei, printr-o decizie a Guvernului Ciuca, în anul 2022 a fost plafonată valoarea punctului de amendă la cea din 2021, deși salariul minim, cel care este luat în calcul la stabilirea cuantumului, a crescut.

ADVERTISEMENT