News

Reîncepe Liga 3! Tot ce trebuie să ştii despre lupta la promovarea în Liga 2. Cum sunt dispuse meciurile de baraj

12.03.2021 | 09:07
Reincepe Liga 3 Tot ce trebuie sa stii despre lupta la promovarea in Liga 2 Cum sunt dispuse meciurile de baraj
Reîncepe Liga 3! Tot ce trebuie să ştii despre lupta la promovarea în Liga 2. Cum sunt dispuse meciurile de baraj
ADVERTISEMENT

Pe 12 martie reîncepe Liga 3, când sunt programate primele meciuri din returul sezonului. FANATIK îţi prezintă tot ce trebuie să ştii despre lupta la promovarea în Liga 2, una care va fi decisă la capătul unor baraje. Capul de afiş al primei etape din retur este duelul dintre CSA Steaua şi FCSB II.

După o pauză de aproape cinci luni, Liga 3 revine cu meciurile din etapa a 11-a. Al treilea eşalon din fotbalul românesc este împărţit în zece serii, fiecare având câte zece formaţii. Primele două clasate se califică în semifinalele barajului de promovare în Liga 2.

ADVERTISEMENT

Situaţia din fiecare serie din Liga 3. Cine luptă pentru calificarea în barajul care aduce promovarea în Liga 2

Seria 1

Lupta pentru promovarea în Liga 2 este puternică în Seria 1, unde primele trei clasate, Ştiinţa Miroslava, Foresta Suceava şi Bucovina Rădăuţi, sunt la egalitate de puncte. În lupta pentru primele două poziţii ar putea să mai intre Huşana Huşi sau Şomuz Fălticeni.

Seria 2

Primele două locuri, care merg în baraj, sunt ocupate de Dacia Unirea Brăila şi Oţelul Galaţi, echipe care sunt la egalitate de puncte. Brăilenii, antrenaţi de Florentin Petre, au cel mai bun atac din Liga 3, cu 32 de goluri în 10 meciuri. Mai pot intra în lupta pentru primele poziţii CSM Focşani sau CSM Râmnicu Sărat.

ADVERTISEMENT

Seria 3

CS Afumaţi este liderul Seriei 3 şi are deja un avans de 7 puncte faţă de Mostiştea Ulmu, ocupanta poziţiei secunde. Astfel, lupta cea mare se va da pentru al doilea loc de baraj, iar în calcule intră Axiopolis Cernavodă, Viitorul II, Înainte Modelu şi Agricola Borcea.

Seria 4

CSA Steaua ocupă primul loc, având 2 puncte avans faţă de FCSB II, astfel că satelitul liderului din Liga 1 ar putea să treacă în fruntea clasamentului dacă învinge în meciul care se va juca sâmbătă, de la ora 15:00. Cu doar câteva zile înainte de retur, CS Baloteşti, ultima clasată, a anunţat că se retrage din competiţie.

ADVERTISEMENT

Seria 5

Liderul Seriei 5 este Corona Braşov, echipă care nu a cunoscut înfrângerea în primele 10 etape şi care are un avans de 3 puncte faţă de CS Blejoi, ocupanta locului 2. SR Braşov, echipă susţinută de suporteri, are şanse mari să intre în lupta pentru un loc de baraj, după ce “stegarii” au avut o campanie bună de transferuri în iarnă.

Seria 6

Pare să fie seria cea mai echilibrată, din moment ce distanţa între locul 1 şi locul 7 este de 7 puncte. CSO Filiaşi şi Vediţa Coloneşti ocupă primele două poziţii, care merg în baraj, însă Sporting Roşiori, Flacăra Moreni, Unirea Bascov, CSM Alexandria sau FC Pucioasa vor avea un cuvânt greu de spus. Satelitul Universităţii Craiova este abia pe locul 8, poziţie care ar putea duce în Liga 4.

ADVERTISEMENT

Seria 7

Viitorul Şelimbăr, liderul Seriei 7, nu ar trebui să aibă prea mari emoţii pentru calificarea în baraj, având cu 11 puncte mai mult decât echipele aflate pe locurile 2 şi 3, mai exact Gaz Metan Mediaş II şi Gilortul Târgu Cărbuneşti. În lupta pentru a doua poziţie ar mai putea intra Flacăra Horezu şi Măgura Cisnădie.

Seria 8

Crişul Chişineu-Criş şi Şoimii Lipova ocupă primele două locuri, însă echipa din urmă este la egalitate de puncte cu ACS Poli Timişoara, echipă care a retrogradat din Liga 1 la finalul sezonului 2017-2018. Astfel, bătalia pentru cele două locuri de baraj se va da, cel mai probabil, între cele trei formaţii.

Seria 9

Unirea Dej, ocupanta primului loc, şi CSO Cugir, echipa de pe poziţia secundă, sunt despărţite de două puncte, fiind marile favorite să meargă în baraj. Avântul Reghin şi Unirea Ungheni ar putea să intre în lupta pentru locurile de baraj.

Seria 10

SCM Zalău este invincibilă după 10 etape şi ocupă poziţia de lider în Seria 10, cu 4 puncte mai mult decât Minaur Baia Mare, echipă care a ratat promovarea în Liga 2 la finalul sezonului trecut, când a fost învinsă în baraj de Comuna Recea. CA Oradea şi Gloria Bistriţa trag speranţe la poziţia a doua.

Cum se promovează în Liga 2. Patru meciuri decisive

Primele două clasate din fiecare serie se califică în semifinala barajului de promovare pentru Liga 2. Conform sistemului competiţional, formaţiile se vor împerechea încrucişat: locul 1 din Seria 1 cu locul 2 din Seria 2. Partidele din semifinala barajului se vor juca tur-retur, la fel ca şi meciurile din finală.

Semifinalele barajului de promovare

  • locul 1 Seria 1 – locul 2 Seria 2 (C1)
  • locul 2 Seria 1 – locul 1 Seria 2 (C2)
  • locul 1 Seria 3 – locul 2 Seria 4 (C3)
  • locul 2 Seria 3 – locul 1 Seria 4 (C4)
  • locul 1 Seria 5 – locul 2 Seria 6 (C5)
  • locul 2 Seria 5 – locul 1 Seria 6 (C6)
  • locul 1 Seria 7 – locul 2 Seria 8 (C7)
  • locul 2 Seria 7 – locul 1 Seria 8 (C8)
  • locul 1 Seria 9 – locul 2 Seria 10 (C9)
  • locul 2 Seria 9 – locul 1 Seria 10 (C10)

Finalele barajului de promovarea

  • C1 – C2
  • C3 – C4
  • C5 – C6
  • C7 – C8
  • C9 – C10

Cine retrogradează în Liga 4

Ultimele două locuri din fiecare Serie a Ligii 3 va retrograda direct în Liga 4. În plus, echipa cea mai slabă clasată dintre ocupantele locurilor 8 va ajunge, la rândul ei, în al patrulea eşalon. După zece etape, Gloria Lunca-Teuz Cermei (Seria 8) este echipa cea mai slabă clasată dintre cele care ocupă locurile 8.

ADVERTISEMENT