Sporturi

Reîncepe și tenisul! Startul îl dă Austria, cu un turneu de 150.000 de euro, unde Dominic Thiem e principalul favorit

10.05.2020 | 13:34
Reincepe si tenisul Startul il da Austria cu un turneu de 150000 de euro unde Dominic Thiem e principalul favorit
ADVERTISEMENT

După o lungă perioadă în care tenisul a fost suspendat din cauza pandemiei de coronavirus, Austria va organiza un nou turneu începând din 25 mai. Germania îi urmează exemplul și va organiza o competiție feminină începând cu 8 iunie.

Tenisul reîncepe în Austria şi Germania, atât la băieţi, cât şi la fete

Austria şi Germania au fost printre primele state care au ridicat unele dintre restricţiile impuse din pricina pandemiei de coronavirus. Fotbalul se reia oficial în Bundesliga, iar tenisul face şi el primii paşi spre revenire.

ADVERTISEMENT

Tennis.com a anunţat că două turnee de tenis vor avea loc în cele două ţări, printre sportivii care au confirmat prezenţa numărându-se austriecii Dominic Thiem (locul 3 ATP) şi Dennis Novak (85), dar şi nemţoaica Laura Sigemund (65 WTA).

Startul îl va da Austria, cu un turneu care începe pe 25 mai. Formatul competiţiei va fi asemănător celui din Turneul Campionilor, cu două grupe. Ocupanţii primele două poziţii în fiecare dintre cele două grupe se vor întâlni în semifinale, urmând ca învingătorii să îşi dispute finala. Premiile totale însumează 150.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Desfăşurarea partidelor se va face într-un mod cu totul special, pentru a preveni răspândirea COVID-19. Publicul va lipsi, măsură absolut normală şi previzibilă, dar nu vor fi prezenţi nici copiii de mingi sau arbitrii de linie. Printre cei care şi-au anunţat prezenţa se numără Dominic Thiem şi Dennis Novak.

Germania a răspuns şi ea prin intermediul federaţiei sale, anunţând un turneu de tenis feminin de şapte săptămâni. Prima zi de concurs va fi 8 iunie, iar cea mai importantă jucătoare prezentă va fi Laura Siegemund, poziţia 65 în clasamentul WTA.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul pandemiei, mai multe personaje importante din elita masculină, printre care Federer şi Djokovic, au militat pentru strângerea de fonduri în ajutorul jucătorilor mai slab clasaţi. Cei doi susţineau că lipsa încasărilor îi va afecta puternic pe cei care nu sunt în prim-plan, şi de aceea ar trebui sprijiniţi.

Controversa banilor

Dominic Thiem a provocat nemulţumire în rândul fanilor, refuzând ideea respectivă. „Niciunul dintre jucătorii slab clasaţi nu luptă pentru supravieţuire. Pe tot parcursul anului, eu văd că mulți nu dau totul pentru tenis, nu sunt foarte profesionişti. Nu văd de ce ar trebui să le dau eu bani“, a fost răspunsul tenismanului austriac la propunere.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 26 de ani, Thiem are 16 competiţii câştigate şi nu mai puţin de 23.873.943 de dolari strânşi exclusiv din premii, atât la simplu, cât şi la dublu. În 2020, a acumulat 1.741.574 de dolari, fără să câștige vreun turneu. 9-4 este raportul victoriilor sale în acest an.

ADVERTISEMENT