Relaxarea restricțiilor în Germania a dus la creșterea numărului de infectări cu coronavirus

Adrian Ilie   
în HotNews
28/04/2020, 16:44
Relaxarea restricțiilor în Germania a dus la creșterea numărului de infectări cu coronavirus
Cancelarul Angela Merkel/ Sursa foto: Hepta.ro

La o săptămână de la ridicarea parțială a restricțiilor impuse germanilor pe perioada epidemiei de COVID-19, au apărut indicii că infecțiile au cunoscut un reviriment. Astfel rata de infectare a atins din nou pragul de 1,0, valoare care indică numărul de persoane infectate de cei care au deja virsului, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Germania a redus din restricții pe 20 aprilie

Potrivit datelor oficiale prezentate de Institutul Robert Koch, rata infectării a ajuns din nou la 1,0, după un minim de 0,7 care fusese atins pe 15 aprilie. Virusologii precizează că o doar o rată subunitară arată că epidemia a intrat în declin.

În aceste condiții, este de așteptat ca normalizarea vieții cotidiene la care sperau  autoritățile din Germania să dureze o perioadă mai mare, iar lucrurile sunt complicate și de faptul că populația dă semne de nerăbdare după cum arată protestul recent de la Berlin, împotriva menținerii restricțiilor.

Guvernele landurilor și cabinetul federal vor discuta joi situația epidemiologică actuală, iar deciziile vor fi anunțate pe data de 6 mai.

Cancelarul Angela Merkel susține o linie dură de menținere a restricțiilor și a avertizat responsabilii landurilor să nu cedeze presiunii opiniei publice  de a elimina treptat restricțiilor deoarece o rată supraunitară de infectări ar face ca numărul de paturi în spitale să devină insuficient în luna octombrie.

Primele măsuri de relaxare au fost adoptate pe 20 aprilie, printre ele fiind redeschiderea unităților din învățământul preuniversitar și a unor magazine.

În Germania au fost raportate, până marți, 156.337 de cazuri și 5.913 de decese.

Închide ×