Premier League

Echipele din top 6 din Premier League, amenințări la adresa ultimelor clasate. “Veți retrograda direct dacă votați suspendarea campionatului!”

07.05.2020 | 12:42
Echipele din top 6 din Premier League amenintari la adresa ultimelor clasate Veti retrograda direct daca votati suspendarea campionatului
ADVERTISEMENT

Federația engleză a pus la punct un plan pentru reluarea Premier League și încheierea sezonului actual din care au mai rămas de disputat nouă etape. Însă acest plan ar putea fi dat peste cap dacă până cel târziu 19 iunie competiția nu ar fi reluată.

Planul de reluare al sezonului presupune votul a 14 din cele 20 de cluburi

UPDATE: 07.05.2020, ora 12:20. După cum relatează Daily Mail, ultimele trei clasate la acest moment în Premier League, respectiv Norwich, Bournemouth și Aston Villa, ar fi primit amenințări din partea cluburilor din top 6 în cazul în care cele trei vor vota pentru oprirea campionatului, alături de Watford, West Ham și Brighton. Cluburile din top 6 au transmis că vor cere în ședința FA nu mărirea numărului de echipe la 23 pentru sezonul viitor, ci retrogradarea celor aflate acum pe aceste poziții și că singura lor șansă e să voteze pentru reluarea competiției și să lupte pe teren pentru salvare.

ADVERTISEMENT

Șeful executiv de la Aston Villa, Christrian Purslow, a recunoscut faptul că poziția clubului său este stoparea campionatului, motivul fiind faptul că echipa din Birmingham e puternică acasă și dacă nu va mai juca pe teren propriu nici un meci va avea de suferit. Aston Villa are 25 de puncte, două mai puțin ca West Ham și Watford, dar și un meci mai puțin jucat.

Project Restart prevede reînceperea antrenamentelor în condiții de maximă securitate și disputarea meciurilor pe terenuri neutre, fără spectatori.

ADVERTISEMENT

Problema este însă că acest proiect trebuie aprobat de reprezentanții celor 20 de cluburi, pentru a trece fiind necesare 14 voturi în favoare, situație în care opoziția celorlalte nu ar fi luată în calcul.

Marile cluburi sunt pentru reluare

Marile grupări, cele din top 6 (Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Arsenal și Tottenham) la care se mai adaugă Wolverhampton, Sheffield United, Everton, Leicester, Burnley, Southampton și Crystal Palace sunt gata să își dea acordul la acest proiect.

ADVERTISEMENT

Problema este însă că un club nu s-a decis încă de care parte să fie și alte șase, cele aflate în pericol, de la locul 15 în jos, adică Brighton, West Ham, Watford, Bournemouth, Aston Villa și Norwich, sun pregătite să spună nu.

Ce s-ar întâmpla dacă se închide sezonul acum

Motivul este simplu. Odată înghețat sezonul nu retrogradează nimeni, promovează primele trei din Premiership și la sfârșitul viitorului sezon vor retrograda din Premier League nu trei ci șase echipe, pentru a reveni la numărul tradițional de 20.

ADVERTISEMENT

Un oficial al federației engleze a declarat pentru tabloidul Daily Mail că într-adevăr există această intenție de sabotaj din partea echipelor din zona cu emoții și a calificat această atitudine drept una mioapă.

Brighton, în fruntea opozanților

“Ei amenință că vor distruge fotbalul doar pentru a evita riscul de retrogradare”, a spus oficialul FA, dar forul diriguitor al fotbalului englez speră ca la reuniunea carev va avea loc să aibă votul a 14 echipe în favoarea reluării competiției.

Brighton pare a fi capul acestei opoziții, conducerea clubului de care aparține în continuare Florin Andone, jucător împrumutat la Galatasaray, anunțând că se va opune și la varianta ca să își joace meciurile de acasă pe propriul teren.

ADVERTISEMENT