News

Remaniere guvernamentală în Marea Britanie. Câți miniștri a revocat Boris Johnson

Premierul Marii Britanii a realizat o amplă remaniere guvernamentală. FANATIK vă spune câți miniștri a revocat Boris Johnson
15.09.2021 | 21:53
Remaniere guvernamentala in Marea Britanie Cati ministri a revocat Boris Johnson
ADVERTISEMENT

În ultimele săptămâni au existat mai multe zvonuri cu privire la plecările din Cabinetul de la Londra. Miercuri, premierul Boris Johnson a remaniat Executivul.

Au fost demiși cei mai criticați miniștri din Guvernul britanic. Momentul este unul cât se poate de delicat pentru Regatul Unit.

ADVERTISEMENT

Remaniere guvernamentală în Marea Britanie. Câți miniștri a revocat Boris Johnson

Remanierea a venit pentru a forma o „echipă unită” pentru perioada de după pandemie: „numim o echipă puternică şi unită pentru o reconstrucţie mai bună după pandemie,” a transmis Downing Street.

În plus, șeful Guvernului caută un suflu nou, într-o perioadă grea pentru țară. Marea Britanie a trecut printr-un an și jumătate de criză sanitară severă, provocată de pandemia de SARS – CoV -2.

ADVERTISEMENT

Și retragerea din Afganistan a fost amplu criticată. Mai mult, aprovizionarea țării este îngreunată de efectele Brexitului.

În total, trei miniștrii au părăsit Guvernul. Un al patrulea a fost transferat la un alt minister.

ADVERTISEMENT

Astfel, şeful Foreign Office, Dominic Raab, a fost înlocuit. Acesta nu a părăsit Guvernul, fiind mutat la Ministerul Justiției. În plus, acesta deține și titlul de vicepremier, funcție exercitată și anterior, când a condus Executivul în lipsa lui Boris Johnson, infectat cu Covid-19

Demnitarul a fost criticat pentru lipsa de implicare în situația din Afganistan. Acesta a rămas în concediu, în Creta, în timp ce talibanii puneau stăpânire pe Kabul. Și mai târziu a părut că pasează armatei responsabilitatea unor greșeli din timpul evacurării.

ADVERTISEMENT

Fotoliul de la Foreign Office va fi ocupat de Liz Truss, 46 de ani, fost ministrul al comerțului exterior. Poziția este una foarte importantă, în contextul în care țara vrea să-și consolideze poziția internațională după Brexit.

Trei miniștrii remaniați

Robert Buckland, ministrul al Justiției, nu mai face parte din Guvernul Marii Britanii. A fost revocat din funcție și ministrul Educației, Gavin Williamson.

Acesta din urmă a fost criticat pentru modul în care a gestionat situația închiderii instituțiilor de învățămând în contexul pandemiei. Ulterior, în perioada examenelor, sistemul a părut a fi depășit.

Cel de al treilea ministru remaniat este cel de la Locuință, Robert Jenrick. În schimb, ministrul de finanţe, Rishi Sunak și cel de interne, Priti Patel, au fost reconfirmați în funcții.

ADVERTISEMENT