News

Remaniere în Guvernul Dăncilă. Cine sunt miniștrii care ar putea fi schimbați din funcție

13.04.2019 | 16:46
Remaniere in Guvernul Dancila Cine sunt ministrii care ar putea fi schimbati din functie

Guvernul Dăncilă va trece printr-o nouă remaniere. Este de așteptat ca schimbările să se producă în zilele următoare. Surse din cadrul Partidului Social Democrat au dezvăluit că în interiorul formațiunii politice conduse de Liviu Dragnea se caută deja variante pentru a înlocui miniștrii vizați.

Tudorel Toader, primul ministru vizat de remaniere

PSD pune la cale strategia de remaniere a Guvernului condus de Viorica Dăncilă. Primul ministru care ar putea părăsi executivul este chiar Tudorel Toader. Acesta nu mai este pe placul lui Liviu Dragnea, cel mai important om din partid, care de altfel a și lăsat de înțeles în ultimul timp că ministrul Justiției nu mai are parte de susținere în rândul social-democraților.

Ca membru al unui Guvern asumat de un partid mare, într-o perioadă destul de agitată exact din motivele astea false, nu poţi să te joci cu aşa ceva. Aici este vorba despre o responsabilitate foarte mare pe care trebuie să ţi-o asumi şi nu poţi să enunţi ceva după care să te joci cu enunţul, mai ales că sunt foarte sensibile. Asta este cea mai mare supărare. Nu are nimeni ceva cu domnul Toader personal, ba dimpotrivă, îi respect pregătirea. Nu discut altceva. Asta este marea supărare şi nu are rost să o ascund. Am spus-o şi dumnealui, am spus-o foarte cinstit şi fără patimă, fără ceartă” , a declarat Dragnea zilele trecute, vizibil nemulțumit de atitudinea lui Tudorel Toader, care refuză să promulge ordonanțele pe legile Justiției.

Liviu Dragnea pregătește remanierea guvernului condus de Viorica Dăncilă
Liviu Dragnea pregătește remanierea guvernului condus de Viorica Dăncilă

Care sunt miniștrii ce ar putea fi schimbați

Tudorel Toader nu este singurul ministru vizat de remaniere. Se pare că PSD are de gând să schimbe radical componența Guvernului condus de Liviu Dragnea. Rovana Plumb și Intotero ar putea de asemenea să părăsească ministerele pe care le conduc, pentru a se implica activ în campania electorală pentru alegerile europarlamentare.

Potrivit unosr surse din PSD citate de Antena 3,  cinci miniștri sunt vizați de remanire. Ana Birchall și Teodor Meleșcanu sunt alte două nume vehiculate pentru a prărsi minsiterele pe care le conduc. Motivul: cei doi miniștri nu au au evitat să ia poziții ferme în contextul criticilor venite din partea oficialilor europeni pe teme de Justiție.