News

Remdesivir, rezultate tot mai bune în tratamentul pacienților cu COVID-19. Anunțul venit din SUA

01.06.2020 | 18:28
Remdesivir rezultate tot mai bune in tratamentul pacientilor cu COVID19 Anuntul venit din SUA
ADVERTISEMENT

Remdesivir, unul dintre puținele medicamente aprobate în tratamentul pacienților cu COVID-19, oferă rezultate tot mai încurajatoare în această bătălie pe care bolnavii și medicii o duc cu maladia.

Remdesivir, rezultate tot mai bune în tratamentul pacienților cu COVID-19. Anunțul venit din SUA

Un medicament utilizat în tratarea bolnavilor de COVID-19, antiviralul Remdesivir, oferă rezultate tot mai încurajatoare în ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

Remdesivir, singurul medicament aprobat de FDA (agenție din SUA) ar putea ajunge în curând în topul substanțelor care luptă cu succes contra noului coronavirus.

În startul acestei săptămâni, Gilead Sciences Inc, compania care produce medicamentul, a spus că antiviralul a îmbunătățit starea pacienților cu o formă moderată de COVID-19, potrivit unui studiu clinic de fază 3, relatează CNBC.

ADVERTISEMENT

Studiul a comparat pacienții care au primit tratament de 10 zile cu Remdesivir comparativ cu îngrijirea standard. Pacienții aveau o formă ”moderată” de COVID-19, ceea ce înseamnă că erau spitalizați, dar nu aveau nevoie de ventilator.

S-a constatat faptul că în ziua a 11-a, un procent mai mare de pacienți din grupul care primea Remdesivir (65%) au ajuns să se simtă mai bine față de cei care făceau parte din grupul celor care primeau tratament standard, a spus compania Gilead într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

”Avem acum trei studii clinice diferite, controlate, care demonstrează că Remdesivir a îmbunătățit rezultatele clinice prin mai multe măsuri diferite.

Rezultatele de astăzi (n.r. luni, 1 iunie) au arătat că atunci când se tratează o formă moderată a bolii, cu 5 zile administrare de remdesivir, se vede o îmbunătățire clinică mai mare decât standardul de îngrijire, adăugând dovezi suplimentare ale beneficiului remdesivir la rezultatele studiului lansate anterior.” a declarat medicul șef Gilead Dr. Merdad Parsey.

ADVERTISEMENT

Remdesivir, aproape de a ajunge în spitalele și farmaciile din Europa

La mijlocul lunii mai, directorul executiv al Agenției Europene a Medicamentului (EMA), Guido Rasi, a dezvăluit că medicamentul produs de compania Gilead ar putea primi în curând o autoritzație inițială de punere în piață ca tratament împotriva COVID-19.

Agenția Europeană a Medicamentului mai ia în considerare, pe lângă Remdesivir, și alte medicamente care s-ar putea dovedi utile în lupta cu noul coronavirus. Aceste tratamente se bazează pe anticorpi monoclonali care, în teorie, ar putea neutraliza SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT