ADVERTISEMENT
News

Remdesivir, rezultate tot mai bune în tratamentul pacienților cu COVID-19. Anunțul venit din SUA

Autor: Adrian Baciu | 01.06.2020 | 18:28
Remdesivir, rezultate tot mai bune în tratamentul pacienților cu COVID-19. Anunțul venit din SUA
Remdesivir, rezultate tot mai bune în tratamentul pacienților cu COVID-19. Anunțul venit din SUA. Foto: arstechnica/com

Remdesivir, unul dintre puținele medicamente aprobate în tratamentul pacienților cu COVID-19, oferă rezultate tot mai încurajatoare în această bătălie pe care bolnavii și medicii o duc cu maladia.

ADVERTISEMENT

Remdesivir, rezultate tot mai bune în tratamentul pacienților cu COVID-19. Anunțul venit din SUA

Un medicament utilizat în tratarea bolnavilor de COVID-19, antiviralul Remdesivir, oferă rezultate tot mai încurajatoare în ultima perioadă.

Remdesivir, singurul medicament aprobat de FDA (agenție din SUA) ar putea ajunge în curând în topul substanțelor care luptă cu succes contra noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

În startul acestei săptămâni, Gilead Sciences Inc, compania care produce medicamentul, a spus că antiviralul a îmbunătățit starea pacienților cu o formă moderată de COVID-19, potrivit unui studiu clinic de fază 3, relatează CNBC.

Studiul a comparat pacienții care au primit tratament de 10 zile cu Remdesivir comparativ cu îngrijirea standard. Pacienții aveau o formă ”moderată” de COVID-19, ceea ce înseamnă că erau spitalizați, dar nu aveau nevoie de ventilator.

ADVERTISEMENT

S-a constatat faptul că în ziua a 11-a, un procent mai mare de pacienți din grupul care primea Remdesivir (65%) au ajuns să se simtă mai bine față de cei care făceau parte din grupul celor care primeau tratament standard, a spus compania Gilead într-un comunicat.

”Avem acum trei studii clinice diferite, controlate, care demonstrează că Remdesivir a îmbunătățit rezultatele clinice prin mai multe măsuri diferite.

ADVERTISEMENT

Rezultatele de astăzi (n.r. luni, 1 iunie) au arătat că atunci când se tratează o formă moderată a bolii, cu 5 zile administrare de remdesivir, se vede o îmbunătățire clinică mai mare decât standardul de îngrijire, adăugând dovezi suplimentare ale beneficiului remdesivir la rezultatele studiului lansate anterior.” a declarat medicul șef Gilead Dr. Merdad Parsey.

Remdesivir, aproape de a ajunge în spitalele și farmaciile din Europa

La mijlocul lunii mai, directorul executiv al Agenției Europene a Medicamentului (EMA), Guido Rasi, a dezvăluit că medicamentul produs de compania Gilead ar putea primi în curând o autoritzație inițială de punere în piață ca tratament împotriva COVID-19.

ADVERTISEMENT

Agenția Europeană a Medicamentului mai ia în considerare, pe lângă Remdesivir, și alte medicamente care s-ar putea dovedi utile în lupta cu noul coronavirus. Aceste tratamente se bazează pe anticorpi monoclonali care, în teorie, ar putea neutraliza SARS-CoV-2.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!