Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Remus Răureanu, despre cum am ajuns să vedem meciurile cu armele încărcate cu ură: ”Putem urmări fotbalul și altfel decât cu ghilotina la marginea terenului?”

România va începe acest Euro 2024 luni, împotriva Ucrainei. Putem urmări naționala noastră fără să avem pregătite huiduieli, ură, acuzații, jigniri?
17.06.2024 | 00:05
Remus Raureanu despre cum am ajuns sa vedem meciurile cu armele incarcate cu ura Putem urmari fotbalul si altfel decat cu ghilotina la marginea terenului
Este aceasta echipa națională a României sau o iubim numai dacă va câștiga luni cu Ucraina, altfel e demnă de ură?
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu nu a fost un mare fotbalist. Nu a fost nici măcar un jucător mediu. Și circulă bârfe potrivit cărora ascensiunea lui din antrenorat ar fi fost facilitată de relațiile din politică ale tatălui. Și l-a ajutat, oricum, numele Iordănescu, că altfel n-ar fi ajuns niciodată să conducă el echipa națională!

Sunt români, sunt ai noștri, dar cu condiția să fie buni și să câștige!

Horațiu Moldovan e de o jumătate de an la Atletico Madrid, însă el a apărut acolo numai la prezentarea oficială după care a luat loc pe bancă și a văzut meciurile la fel ca spectatorii, doar că de la nivelul gazonului. Florin Niță a apărat în mod constant la Gaziantep, dar a cam îmbătrânit și el. Și, în fond, cine e Gaziantep? E vreun motiv de laudă să joci pentru o formație submediocră din Turcia?

ADVERTISEMENT

Tot de acolo vine și Drăguș. A dat el niște goluri, dar nu le-a dat la Galata, la Fener, la Besiktas! Dacă e bun de ce nu-l iau ăia mari din Turcia?! Rațiu e rezervă într-o echipă ale cărei meciuri nu le-ar vedea nimeni din România dacă nu l-ar avea sub contract pe unul d-ai noștri. Cum să fii rezervă la Rayo?!

Și Drăgușin? L-au lăudat astă-iarnă până când a ajuns la Tottenham și a cam frecat banca. Burcă joacă la cămile, Bancu mai are un pic și se lasă și tot nu știe nimeni dacă e fundaș stânga sau este extremă. Și mai sunt cei din Serie B: Marius Marin, Man, Mihăilă, Pușcaș. Liga a doua e liga a doua, indiferent de țară!

ADVERTISEMENT

Dacă o să învingem Ucraina va fi foarte bine. Dacă nu, ce nevoie mai avem noi de naționala aceasta?!

Dacă sunt buni de ce nu îi ia nimeni în Serie A? Aaa, Stanciu vine tot de la cămile și el! La fel și Alibec. Pe Răzvan Marin îl plimbă două cluburi mici care abia se salvează, Empoli și Cagliari. Nici el nu e chiar un fotbalist de Serie A, e între A și B, de fapt. De ce n-a rămas la Ajax? N-a făcut față!

Mai lăsați-ne și cu ăștia din campionatul nostru! Olaru, Florinel par buni doar aici, cu Voluntari și cu Botoșani. Când au făcut ei vreun meci mare pentru națională? Îi umflă Gigi doar ca să-i vândă, iar presa ne scoate ochii cu cât de buni sunt! Asta fiindcă ziariștii îi fac jocurile ciobanului, e clar!

ADVERTISEMENT

N-am fost în stare să-i batem pe bulgari, care au ajuns de râsul lumii! N-am dat un gol cu amatorii ăia din Liechtenstein! Oamenii și-au luat concedii, au venit la București și au făcut 0-0 cu naționala noastră. Bine le-au făcut ăia din tribună de i-au huiduit pe fițoșii ăștia care nu știu altceva decât mașini, femei, haine scumpe, vacanțe! Au prea mulți bani, asta e! Și n-avem valoare, nu mai avem fotbal! Eh, era altceva pe vremea Generației de Aur!

Vinovat e și Burleanu, normal! Unde a jucat el fotbal? Cine l-a pus în fruntea fotbalului? Nu e clar că a fost ”manevră”? Politicienii, serviciile secrete l-au băgat la Federație! Fotbalul trebuie să-l conducă fotbaliștii! Așa am ajuns azi, nu mai e ca pe timpuri. Ăia vechi mai furau, dar și făceau!

ADVERTISEMENT

Suntem suporteri, adică susținem echipa națională sau stăm la pândă ca să aruncăm toată ura peste Iordănescu și peste jucători?

Cam acestea sunt gândurile și atmosfera din România. Puteți să vă opriți? Putem să ne oprim? Orașele mari din Germania sunt pline cu suporteri entuziasmați că asistă la un campionat european. Fotbaliști mari lipsesc de aici. Nu e Haaland, nu e Odegaard. Pe Marin, pe Man, pe Mihăilă, pe Iordănescu nu i-a invitat nimeni, și-au câștigat singuri dreptul să participe.

Să participe și să tremure din cauza cartușelor cu ură pe care le știu pregătite la București. ”Vom fi judecați, lumea va uita ceea ce am realizat în preliminarii”, a spus Andrei Burcă sâmbătă după-amiază. Am avut generații de fotbaliști crescuți cu bătăi și cu înjurături, ”cu cheile vestiarului aruncate-n cap de către antrenor”, așa cum a povestit Mirel Rădoi.

Acum avem o generație care a readus România în Europa fotbalistică după opt ani și totuși se simte în fața unui pluton de execuție. Ne-am putea califica din grupa aceasta sau e posibil să pierdem toate cele trei meciuri. Putem măcar să urmărim fotbalul și altfel decât imaginându-ne ghilotina la marginea terenului?

ADVERTISEMENT
4,40 este cota BETANO pentru "1 solist" la România - Ucraina