Sport

Renaşterea lui Karim Benzema! Atacantul lui Real Madrid a devenit un golgeter letal după plecarea lui Cristiano Ronaldo

Karim Benzema este omul momentului la Real Madrid şi trăieşte o adevărată renaştere după plecarea lui Cristiano Ronaldo, petrecută în urmă cu patru ani.
26.04.2022 | 11:53
Renasterea lui Karim Benzema Atacantul lui Real Madrid a devenit un golgeter letal dupa plecarea lui Cristiano Ronaldo
Karim Benzema are parte de un sezon de vis cu Real Madrid (sursă foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN)
ADVERTISEMENT

Real Madrid este foarte aproape de câştigarea titlului în Spania, astfel că madrilenii visează la o calificare în finala Ligii Campionilor. Totul cu ajutorul lui Karim Benzema, care are un sezon de excepţie în tricoul “galacticilor”, după ce a stat în umbra lui Cristiano Ronaldo timp de nouă ani.

Karim Benzema, la cel mai bun sezon de când joacă la Real Madrid. A devenit numărul 1 după plecarea lui Cristiano Ronaldo

Statistic, Karim Benzema are parte de cel mai bun sezon din cariera lui la Real Madrid. În 40 de meciuri, atacantul de 34 de ani a marcat 39 de goluri şi este unul dintre favoriţii la câştigarea Balonului de Aur. Până la cifrele din actuala stagiune, francezul mai reuşise să treacă de bariera celor 30 de goluri în sezonul 2011-2012, când a avut 32 de reuşite în 52 de meciuri.

ADVERTISEMENT

În perioada 2009-2018, Karim Benzema a stat mereu în umbra lui Cristiano Ronaldo, care a fost golgeterul lui Real Madrid în toate cele nouă sezoane petrecute pe “Bernabeu”. De-a lungul acestui timp, atacantul francez a fost de multe ori criticat de fanii “galacticilor”, care erau nemulţumiţi de faptul că acesta marca destul de puţin.

Cristiano Ronaldo a plecat de la Real Madrid în vara lui 2018, când s-a transferat la Juventus, iar Karim Benzema a devenit numărul 1 la Real Madrid. Francezul a fost golgeterul echipei în ultimele trei sezoane şi va repeta performanţa la finalul actualei stagiuni, în care Vinicius, locul 2 în topul marcatorilor, are doar 17 reuşite în 45 de meciuri.

ADVERTISEMENT

Fără Karim Benzema, Real Madrid era eliminată în optimile Ligii Campionilor

În faza grupelor, Karim Benzema a marcat 5 goluri în 5 meciuri, însă diferenţa a făcut-o în manşa retur a optimilor de finală ale Ligii Campionilor. PSG era calificată în minutul 61 al returului de pe “Bernabeu”, când scorul general era 2-0 în favoarea parizienilor. În 17 minute, atacantul de 34 de ani a marcat un hat-trick şi Real Madrid a obţinut calificarea în sferturile de finală.

Tot Karim Benzema a făcut diferenţa şi în dubla cu Chelsea, din sferturile de finală. În tur, francezul a reuşit o nouă triplă, pe “Stamford Bridge”. Apoi, în manşa retur, când londonezii au egalat situaţia la general şi au trimis meciul în prelungiri, atacantul a lovit din nou, cu un gol în minutul 96 şi a adus calificarea “galacticilor” în semifinale.

ADVERTISEMENT
  • 12 goluri a marcat Karim Benzema în actualul sezon al Ligii Campionilor

Abia prinde Top 5 al salariilor la Real Madrid

Chiar dacă este numărul 1 la Real Madrid, Karim Benzema e abia pe locul 5 în topul salariilor de la Real Madrid. Francezul ia 16.588.000 de euro pe an, la fel ca Luka Modric, Balonul de Aur din 2018.

Cei doi sunt depăşiţi de Gareth Bale (31.848.960 euro/an), Eden Hazard (22.981.920 euro/an), David Alaba (21.654.880 euro/an) şi Toni Kroos (18.518.240 euro/an). De remarcat este faptul că primii doi din acest top au jucat, în total, 1.167 de minute în actualul sezon.

ADVERTISEMENT

Karim Benzema a ajuns la Real Madrid în acelaşi timp cu Ronaldo

În vara lui 2009, după revenirea lui Florentino Perez la preşedinţia clubului, Real Madrid intra în epoca “Los Galacticos 2.0”. Madrilenii realizau cel mai scump transfer din istorie, până atunci, după ce au plătit 94.000.000 de euro pentru aducerea lui Cristiano Ronaldo. De asemenea, Kaka era cumpărat cu 67.000.000 de euro de la AC Milan.

Printre transferurile din acea vară s-a numărat şi Karim Benzema. Pe atunci, atacantul avea 21 de ani şi era cumpărat cu 35.000.000 de euro de la Lyon. În primul sezon pe “Bernabeu”, francezul a marcat 9 goluri în 33 de meciuri, la egalitate cu Kaka, dar în spatele lui Gonzalo Higuain şi a lui Cristiano Ronaldo.

  • 318 goluri în 599 de meciuri are Karim Benzema la Real Madrid
  • 20 de trofee a câştigat Karim Benzema cu Real Madrid
ADVERTISEMENT