News
notix pixel id

Renate Weber, Avocatul Poporului: “Mulți foști parlamentari PNL m-au sunat să intervin la CCR”

05.03.2021 | 21:54
Renate Weber, Avocatul Poporului:
Renate Weber, Avocatul Poporului: "Mulți foști parlamentari PNL m-au sunat să intervin la CCR" foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Renate Weber, Avocatul Poporului, a comentat la Antena 3 decizia de eliminare a pensiilor speciale, explicând ce presiuni au fost împotriva instituției, declarând că: “mulți foști parlamentari PNL m-au sunat să ridicăm o obiecție de neconstituționalitate la Curtea Constituțională a României, de la PSD nu m-a sunat nimeni”.

În urmă cu câteva zile, Weber a precizat că toate pensiile speciale, în afara de cele ale magistraților, pot fi eliminate prin asumare politică.

De câteva săptămâni, coaliția de guvernare PNL-USR-PLUS-UDMR a declarat că a început procedura de revocare a lui Renate Weber din funcția deținută, dar nimic nu s-a concretizat încă.

ADVERTISEMENT

Renate Weber: “M-au sunat foști parlamentari PNL după legea de eliminare a pensiilor speciale, de la PSD nu a sunat nimeni”

“De când am venit eu în instituția asta, la mine nu a sunat telefonul, am mai avut întâlniri la birou cu anumiți adjuncți, dar nu au fost presiuni.

Pe chestiunea tăierii pensiilor parlamentarilor am primit telefoane de la foști parlamentari, am încercat să le explic că nu trebuie să mergem la Curtea Constituțională a României.

ADVERTISEMENT

CCR a dat o decizie care din perspectiva noastră este foarte clară: doar pensiile magistraților sunt cele care au un suport constituțional, toate celelalte țin de decizie și asumare politică și trebuie să fie rezolvată situația de către Parlament.

Nu am primit niciun telefon de la cineva din PSD, cele mai multe telefoane au fost de la foști parlamentari PNL care îmi spuneau că ar fi bine să mergem la CCR cu o obiecție de constituționalitate.

ADVERTISEMENT

Noi am luat decizia la instituție, analizasem această nouă lege și le-am răspuns clar, în scris, că nu vom face acest lucru, este public pe site-ul instituțîei Avocatului Poporului”, a declarat Renate Weber.

Avocatul Poporului despre posibila revocare: “Mie nu mi-au fost comunicate niciodată motivele”

“Mie nu mi-au fost comunicate niciodată motive oficiale și cei care au apărut în spațîul public fiecare s-a referit la altceva și, recunosc, că cei mai mulți nu s-au referit la nimic, au bîguit că așa trebuie.

ADVERTISEMENT

Ce mi se pare mie trist este că prin astfel de ieșiri nu înțeleg că lovesc în Renate Weber, sunt o persoană liberă, așa am fost toată viața, ci lovesc într-o instituție.

Instituția asta este garantul respectării drepturilor și libertăților, una care lucrează în interesul cetățenilor. Mie mi se pare că Avocatul Poporului performează bine de când am venit eu.

ADVERTISEMENT

Am insistat de foarte multe ori să se redeschidă școlile, eu mă bucur că este un ministru care spune exact același lucru, spune că macar copiii din clasele a opta și a douăsprezecea să poată merge la școală”, a adăugat Weber.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri