News

Renate Weber, despre candidatura Codruței Kovesi: ”Are mai multe şanse, că acum este o victimă”

30.03.2019 | 15:25
Renate Weber despre candidatura Codrutei Kovesi Are mai multe sanse ca acum este o victima

Europarlamentarul Renate Weber susţine că fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu a pierdut din şansele de a ajunge procuror şef european şi că, dimpotrivă, “unii s-ar putea să considere (…) că are mai multe şanse, că acum este o victimă”.

Renate Weber crede că Laura Codruta Kovesi are mai multe şanse să devină procuror şef al Parchetului European, după ce a fost făcută victimă

“Eu cred că unii s-ar putea să considere, dimpotrivă, că are mai multe şanse, că acum este o victimă. Aşa au fost discuţiile când am asistat la prezentarea şi audierea doamnei Kovesi în Comisia LIBE şi cea de Control Bugetar, au fost colegi care s-au exprimat în sensul acesta că este de fapt o victimă a propriilor acţiuni, aşa încât nu cred că a pierdut din şanse. Vom vedea ce se va întâmpla mai departe. Nu pot face predicţii”, a declarat Weber, într-o conferinţă de presă, întrebată dacă fosta şefă a FNA a pierdut din şansele de a ajunge procuror şef european.

Europarlamentarul Renate Weber recunoaşte că această situaţie este una “absolut inedită” şi a rămas surprins de intervenţia liderului PPE din Parlamentul European, Mark Weber.

Laura Codruta Kovesi victima
Laura Codruta Kovesi este sustinuta de liderul PPE in Parlamentul European

Liderul PPE ameninţă Guvernul României

“Am văzut însă nişte luări de poziţie exprimate şi de liderul PPE din Parlament, dar şi de liderul ALDE din Parlament. Mărturisesc că ele m-au surprins, pentru că întotdeauna i-am văzut foarte rezervaţi când este vorba de sistemul de justiţie, în sensul în care nu ne amestecăm în ceea ce înseamnă investigaţiile şi efectuarea actului de justiţie ca atare într-o ţară. (…)

Nu ai cum să intervii, să opreşti o anchetă în curs, nu este firesc. (…) Sigur că este o situaţie nemaiîntâlnită, nu contest asta. De altfel este şi pentru prima dată când avem o selecţie pentru procurorul şef al unei instituţii nou create, dar sigur că e o situaţie absolut inedită”, a afirmat Weber.

Liderul Partidului Popular European, Manfred Weber, amenință cu ședința plenară a Parlamentului European dacă alianța PSD-ALDE nu renunță la procedurile judiciare împotriva candidatul Parlamentului European pentru funcția de procuror-șef european! ”Așa ceva este absolut inacceptabil în Europa și fără precedent pentru o țară care deține președinția UE”, a spus Mark Weber.

Laura Codruţa Kovesi a fost plasată, joi, sub control judiciar de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă, în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI, Nicolae Popa.