Fotbal intern

Rene Hinojo, portarul cu salariu astronomic la Dinamo, refuzat în liga a doua din Spania

18.01.2021 | 11:17
Rene Hinojo portarul cu salariu astronomic la Dinamo refuzat in liga a doua din Spania
Rene Roman Hinojo in meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si Universitatea Craiova, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat fara spectatori pe Arena Nationala din Bucuresti, duminica 18 octombrie 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Rene Hinojo, fostul portar de la Dinamo care avea un salariu uriaș pe lună la echipa din Ștefan cel Mare, a fost refuzat de o formație din liga a doua spaniolă. 

Rene Roman, 37 de ani, a plecat de la Dinamo după numai trei partide jucate în tricoul formației din Ștefan cel Mare. El nu a ajuns la un acord cu Dinamo sau cu DDB privind rezilierea înțelegerii pe cale amiabilă, spaniolul nefiind de acord doar cu un salariu pentru a închide contractul!

ADVERTISEMENT

Plătit cu 25 de mii de euro pe lună la Dinamo, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, spaniolul ar putea primi o avere din acordul cu ”câinii” dacă își cere toți banii pentru cele 24 de luni. Rene s-a grăbit să părăsească România având promisiunea că va semna un contract cu Real Zaragoza, echipa de pe poziția cu numărul 17 din liga a doua spaniolă și fostă câștigătoare de Cupa UEFA.

Rene Hinojo a fost refuzat de o formație din liga secundă spaniolă

Numai că Zaragoza nu l-a mai dorit, echipa anunțând că jucătorul are probleme de sănătate! Afacerea nu s-a mai concretizat, iar portarul își caută o formație în liga a doua și a treia. În trei jocuri a evoluat Rene pentru Dinamo.

ADVERTISEMENT

Portarul a fost luat în septembrie ca al doilea goalkeeper, o soluție de rezervă pentru conaționalul Mejias. Nu exista o concurență reală între cei doi, Mejias venise la echipă, în mod clar ca portar titular. Crescut de Real Madrid, unde a și evoluat într-o partidă de Primera, el mai jucase la Rayo Vallecano, Middlesbrough și la Omonia. Rene, un portar a cărui carieră e legată de liga a treia și a doua din Spania, avea aproape 37 de ani când s-a înțeles cu Dinamo, o vârstă pe care a împlinit-o în decembrie, și a avut un salariu de 25.000 de euro net pe lună și o înțelegere valabilă doi ani!

Titularul Mejias lua ”numai” 20.000 de euro pe lună. Rezerva a evoluat doar în două partide în actuala stagiune, ambele pierdute: 0-1 contra Craiovei și 0-2 cu Sepsi.

ADVERTISEMENT

550 de mii de euro ar trebui să primească portarul de la Dinamo

La 37 de ani, portarul ar putea să nu mai semneze cu nicio echipă, să stea acasă și să aștepte decizia celor de la FIFA în procesul cu Dinamo. Cum înțelegerea era pe 22 de luni, iar salariul pe lună era de 25.000 de euro, portarul ar trebui să primească 550.000 de euro! Pentru ”câini” ar fi încă o datorie foarte mare, dar și un nou pas către faliment.

Transferul lui Rene Roman Hinojo a fost unul dintre cele mai ciudate făcute de Dinamo în anul trecut. Cosmin Contra s-a comportat ca și cum ar fi vrut să-l ia neapărat pe jucătorul de 37 de ani chiar dacă a transferat un portar spaniol titular (Mejias). Rene Roman Hinojo este cotat la 150 de mii de euro pe site-urile de specialitate. Portarul a evoluat de-a lungul timpului la echipe din Spania ca Arcos, Portuense, Betis B, Cartagena, Real Jaen, Girona sau Almeria.

ADVERTISEMENT

Ca să-i facă loc spaniolului, Dinamo l-a demis pe Cătălin Straton. Românul câștiga 8.000 de euro pe lună, deci era mult mai ieftin și a avut evoluții apreciate în multe partide. Straton a ajuns apoi la FCSB, unde e rezerva lui Andrei Vlad.

ADVERTISEMENT