Fotbal intern

Rene Hinojo vrea bani de la Dinamo până în 2043! „Nu mă grăbesc. Am ce mânca!” Exclusiv

11.01.2021 | 21:00
Rene Hinojo vrea bani de la Dinamo pana in 2043 Nu ma grabesc Am ce manca Exclusiv
Rene Roman Hinojo in meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si Universitatea Craiova, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat fara spectatori pe Arena Nationala din Bucuresti, duminica 18 octombrie 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Rene Hinojo, veteranul de 37 de ani adus la Dinamo de Cosmin Contra după îndepărtarea lui Cătălin Straton, a fost singurul care a refuzat orice negociere cu reprezentanții DDB. Spaniolul le-a transmis acestora că nu renunță la niciun cent din contract, și că poate fi plătit lunar de către Dinamo „toată viața”!

FANATIK a dezvăluit zilele trecute că Rene Hinojo, „pensionarul” care a părăsit printre primii barca dinamovistă, avea un salariu lunar de 25.000 de euro! El a semnat cu „câinii” până în vara lui 2022 și mai are un an și jumătate de contract. Hinojo le-a transmis celor din DDB că vrea toți banii, până la ultimul euro, din probabil ultimul contract al carierei sale.

ADVERTISEMENT

Rene Hinojo, reacție-șoc la plecarea de la Dinamo. „Puteți să-mi dați 2.000 de euro pe lună toată viața. Eu nu mă grăbesc și nici nu mă supăr!”

Cosmin Contra a surprins pe toată lumea în luna septembrie, când l-a adus la Dinamo pe Rene Hinojo, un portar care se pregătea să împlinească 37 de ani în decembrie. Contra îl trimisese la echipa a doua pe Straton, care ulterior a semnat cu FCSB, îl adusese deja împrumut pe Mejias de la Boro, iar venirea veteranului Hinojo era inexplicabilă.

Cum șocantă a fost dezvăluirea FANATIK referitoare la salariul oferit lui Hinojo, anume 25.000 de euro lunar pentru un contract pe două sezoane! Hinojo a fost printre primii care a plecat de la Dinamo, în luna decembrie, alături de Borja Valle și Alex Gonzalez. Aceștia au noi echipe, Oviedo respectiv Malaga, confruntându-se deja de două ori în această lună!

ADVERTISEMENT

Dacă în cazurile lui Borja și Gonzalez, cei de la DDB au reușit să negocieze rezilieri amiabile ale contractelor, cu Hinojo nu au avut nicio șansă. Spaniolul a refuzat din start orice discuție și s-a adresat la FIFA, dorind să-și obțină toți banii din contractul cu Dinamo. Și nu e deloc o sumă mică, este o adevărată lovitură pe care le-o dă celor din „Ștefan cel Mare”.

„Aștept cât e nevoie, mă plătiți când puteți… Nu mă grăbesc, am ce mânca… Puteți să-mi dati și 2000 de euro pe lună tot restul vieții, că nu mă supăr… Oricum, îmi voi recupera banii de la Dinamo, mai devreme sau mai târziu… Nu am de ce să negociez!” – reacția lui Rene Hinojo, când DDB a încercat să negocieze cu el rezilierea amiabilă a contractului

Rene Hinojo are de luat de la Dinamo 537.500 de euro. În „ritmul” propus de el, ar primi bani de la Dinamo până în 2043!

La 37 de ani împliniți pe 15 decembrie 2020, contractul cu Dinamo poate fi pentru portarul originar din Cadiz ultimul dintr-o carieră fără repere deosebite. El a semnat cu „câinii” la jumătatea lunii septembrie un contract valabil până pe 30 iunie 2022.

ADVERTISEMENT

Vorbim aici de un angajament pe 21 de luni și jumătate, cu 25.000 de euro lunar, adică o sumă totală de 537.500 de euro! Hinojo nu a încasat niciun ban din angajament și s-a adresat forurilor mondiale pentru a primi tot contractul! Dacă și-ar găsi echipă, ar fi plătit de Dinamo până în momentul în care ar semna cu alții.

„Prea multe înșelăciuni, prea multe minciuni, prea multe perioade de așteptare și prea multă suferință cu oamenii care au lucrat în jurul meu. Clubul are o mulțime de manageri obraznici care se gândesc doar să-și ascundă gestionarea necorespunzătoare și minciunile, distrugând cariera și munca oamenilor. Pot spune că am jucat pentru cel mai mare club din România. Mulțumesc, Doar Dinamo București” – Rene Hinojo, mesaj oficial la despărțirea de Dinamo

Dar, se pare, nu e cazul! Are 37 de ani, se gândește mai mult la retragere. Iar dacă Dinamo i-ar achita câte 2.000 de euro lunar din toată suma, măcar teoretic ar trebui să primească bani de la roș-albi până în 2043! Încă aproape 23 de ani! Incredibil! Aici a adus administrația spaniolă a lui Cortacero brandul Dinamo! Pentru Hinojo există și riscul ca societatea să intre în faliment și să nu mai vadă niciun euro! Dar, sigur, nu-l interesează!

ADVERTISEMENT

Borja Valle, Gonzalez, Ba au acceptat rezilieri amiabile propuse de DDB. Ultimul pe listă, Aleix Garcia, 35.000 de euro pe lună!

Insistența celor de la DDB de a rezolva situația lui Dinamo, care în mod normal duce spre faliment, a avut și rezultate bune. Au fost jucători care au acceptat negocierile de reziliere propuse de reprezentanții fanilor și s-au despărțit amiabil de Dinamo.

FANATIK a dezvăluit înțelegerile financiare pe care fundașul stânga Alex Gonzalez și stoperul Abdoulaye Ba le-au făcut la despărțire pentru a nu crea probleme clubului pe viitor. Ultimul pe care cei din DDB au izbutit să-l convingă să rezilieze amiabil este spaniolul Aleix Garcia.

Acesta avea cel mai mare contract la Dinamo, 35.000 de euro pe lună, urmat, pe statul de plată inițial, de Borja Valle, cu 32.500 de euro! În acest moment, cel mai mare salariu existent, dintre cei veniți la reunire, este cel al atacantului Magaye Gueye, despre care FANATIK a dezvăluit că încasează 32.000 de euro. Pe hârtie, bineînțeles!

  • 3 meciuri a jucat Rene Hinojo pentru Dinamo, două în campionat și unul în Cupa României
  • 150.000 de euro este cota actuală a veteranului spaniol, care nu a jucat niciodată în carieră mai sus de Segunda Division
ADVERTISEMENT