Fotbal international

Rennes schimbă portarul pentru meciul cu CFR Cluj?! Antrenorul francezilor vrea să forţeze un goalkeeper de 35 de ani

05.11.2019 | 18:49
Rennes schimba portarul pentru meciul cu CFR Cluj Antrenorul francezilor vrea sa forteze un goalkeeper de 35 de ani
ADVERTISEMENT

UPDATE, 5 noiembrie, ora 18:44 / Presa din Franţa a anunţat că Romain Salin a fost recuperat, iar portarul de 35 de ani ar putea să fie folosit în primul “11” de Julien Stephan. Antrenorul lui Rennes vrea să-l forţeze, motivul fiind că este mult mai experimentat în comparaţie cu Edouard Mendy.


ŞTIRE INIŢIALĂ – 30 octombrie

În absența senegalezului Edouard Mendy, suspendat după eliminarea din partida tur, Rennes va fi nevoită să-l folosească tot pe goalkeeper-ul de 16 ani, Pepe Bonet, în returul de la Cluj din 7 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Rennes nu se poate baza pe portarii experimentați la returul din România

Tânărul congolez a fost nesigur la debutul său în Europa League. A luat gol la primul șut pe poartă și a provocat eliminarea lui Camavinga după o pasă greșită direct la adversar. Antrenorul cu portarii al celor de la Rennes a stat în spatele porții pentru a-l coordona pe elevul său. Bonet va fi, cel mai probabil, titular și la retur. Sunt șanse mici ca francezii să-l recupereze pe celălalt portar cu experiență trecut pe lista UEFA, Romain Salin (35 de ani).

Acesta s-a accidentat la meciul cu Monaco, disputat pe 20 octombrie. Staff-ul medical al francezilor a anunțat atunci că Salin va lipsi ”mai multe săptămâni”. Revenirea lui în meciul de la Cluj, de pe 7 noiembrie, ar fi la limită. Pe lista B a jucătorilor pe care Rennes îi poate folosi în grupele Europa League se mai află doi tineri portari: Damergy (17 ani) și Veinante (19 ani), fără niciun meci la activ în actualul sezon.

ADVERTISEMENT

„Doar pentru transferul lui Raphinha, Rennes a plătit 20 de milioane de euro, cam cât bugetul Ligii 1”

Între timp, și CFR pare să aibă probleme între buturi. Arlauskis a încasat două goluri parabile la Botoșani, cu Iașul, însă nu se pune problema ca Dan Petrescu să-i dea credit rezervei Jesus Fernandez, cel puțin în Europa League. Până la meciul din Europa, cele două formații vor juca în week-end, în campionat: Rennes se va deplasa la Nîmes, în timp ce feroviarii vor juca acasă cu Academica Clinceni.

„Am bătut-o pe Lazio, pe Rennes. Mă voi lăsa de antrenorat dacă o echipă românească va mai reuși asta, să bată o echipă din Italia și una din Franța în grupele unei competiții europene. Doar pentru transferul lui Raphinha, Rennes a plătit 20 de milioane de euro, cam cât bugetul Ligii 1”, a spus Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT
Tags: