Alimentația sănătoasă ar trebui să fie pe primul loc pentru fiecare persoană. Din cauza ritmului alert de zi cu zi, multe persoane mănâncă pe grabă și, uneori, nu fac cele mai fericire combinații. Una dintre combinațiile care nu ar mai trebui consumate niciodată este cea dintre salam și cașcaval.
Fără doar și poate, sandvișul este una dintre cele mai rapide gustări. Pentru unele persoane, acesta poate ține chiar și locul unui mic dejun. Este foarte important ca sandvișul să conțină alimente benefice organismului, însă, nu multă lume știe cum să le combine, astfel încât să nu fie nocive.
De departe, una dintre cele mai faimoase combinații pentru sandviș este cea dintre salam și cașcaval. Cu cât cele două alimente sunt mai alese, cu atât gustul este mai delicios. Dar, gustul nu este suficient pentru organism, căci această combinație este cu adevărat una nocivă.
Specialiștii în nutriție recomandă să stăm cât mai departe de combinația dintre diverse mezeluri și cașcaval. Pe cât de delicioasă este, pe atât de nocive pot fi efectele ei. Potrivit celor de la Livestrong, există o serie de motive pentru care această combinație trebuie evitată.
În primul rând, cu toții ar trebui să știm că mezelurile conțin foarte mulți aditivi și conservanți. Aceștia nu sunt deloc benefici pentru organism. Ba chiar unii dintre ei pot duce la apariția riscului de a dezvolta cancer.
În al doilea rând, atunci când se combină cașcavalul cu mezelurile în același sandviș, cantitatea de grăsimi saturate este una uriașă. Ambele produse conțin și foarte multă sare, ceea ce poate duce la apariția unor boli cardiovasculare sau hipertensiune.
Ambele produse alimentare au proteină de origine animală. Pe lângă acest lucru, atât cașcavalul, cât și mezelurile conțin foarte multe ingrediente nocive. De pe listă fac parte aromele sintetice, diverse substanțe chimice sau coloranți artificiali.
Poate că pare ciudat, dar, pe cât de gustoasă este această combinație, pe atât de mult suprasolicită papilele gustative. Cașcavalul și mezelurile au texturi diferite, iar din această cauză, pot crea senzația de greutate gastrică.
Cei care nu vor să renunțe la a mai consuma cașcaval, pot opta pentru combinații mult mai sănătoase și mai ”ușoare” pentru sistemul digestiv. Cașcavalul poate fi combinat cu legume, cu carne de pui sau pește. Indiferent pe care dintre aceste variante le alegi, rezultatul va fi la fel de delicios.
Este foarte important ca în alimentație să existe un echilibru, dar și o varietate în ceea ce privește produsele consumate. Acum, că a venit primăvară, ar trebui să se opteze mai multe pentru mâncăruri ușoare, pentru salate, mai ales că trufandalele de sezon deja au apărut.