Exclusiv. Cîțu și Orban, învinși în instanță de un consilier juridic! Toată reorganizarea Ministerului de Finanțe anulată de o decizie judecătorească

EXCLUSIV FANATIK
Alexandru Năstase   
în HotNews
30/07/2020, 15:56
Exclusiv. Cîțu și Orban, învinși în instanță de un consilier juridic! Toată reorganizarea Ministerului de Finanțe anulată de o decizie judecătorească GALERIE FOTO EXCLUSIV FANATIK
Un consilier juridic a oprit reorganizarea Ministerului Finanțelor. Sursa foto - facebook

Reorganizarea Ministerului Finanțelor a fost oprită în instanță! S-a întâmplat lucrul acesta după ce un director juridic, Ciprian Badea a dat în judecată Guvernul și a obținut suspendarea hotărârii de reorganizare.

Concret, instanța a suspendat punerea în aplicare, până la pronunțarea instanței de fond, a deciziei de desființare a Direcției Generale Juridice din cadrul Ministerului Finanțelor şi  înlocuirea acestei structuri cu două noi structuri.

Vorbim despre Direcţia Juridic şi Reglementare şi Direcţia Contencios. Ciprian Badea, şeful Direcţiei Generale Juridice trebuie să primească și 4.020 lei cheltuieli de judecată

Cum a fost oprită reorganizarea Finanțelor în instanță!

Vă readucem aminte că, în luna mai, Executivul condus de Ludovic Orban a fost cel care a aprobat o restructurare a Ministerului Finanțelor.

A fost atunci propusă reducerea numărului maxim de posturi al aparatului propriu al ministerului, de la 1.917 la 1.715.  “Menționăm că posturile care vor fi reduse sunt vacante și ocupate”, a fost clarificarea pe care a adus-o Ministerul Finanțelor.

Mai mult de atât, Executivul a solicitat reducerea numărului de secretari de stat de la 6 la 4 posturi și implicit reducerea a 8 posturi aferente cabinetelor acestora.

De asemenea, s-a solicitat și comasarea prin absorbție a Direcției de Programare a Investițiilor Publice cu Direcția de Analiză și Eficientizare a Cheltuielilor Publice prin trecerea activităților, atribuțiilor și personalului Direcției de Analiză și Eficientizare a Cheltuielilor Publice, conform legii, în cadrul Direcției de Programare a Investițiilor Publice din cadrul Direcției Generale de Programare Bugetară.

Deciziile nu au fost de loc pe placul lui Ciprian Badea care nu a ezitat și s-a adresat instanței. Acum, tribunalul a decis admiterea în parte a cererii formulate de reclamant în contradictoriu cu pârâtul Guvernul României.

Totodată, Instanța a respins cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul accesoriu Ministerul Finanţelor Publice, în favoarea pârâtului, ca neîntemeiată.

 

 

Închide ×