Alegeri 2024

REPER acuză coaliția PSD PNL pentru situația de la TAROM. ”Rezultatul deciziilor eronate”

Situaţia dezastruoasă de la TAROM, consecinţa directă a incompetenţei şi clientelismului promovate de PSD-PNL în gestionarea companiilor de stat, acuză REPER.
08.07.2024 | 16:13
REPER acuza coalitia PSD PNL pentru situatia de la TAROM Rezultatul deciziilor eronate
Partidul REPER condamnă coaliția de guvernare pentru situația de la TAROM Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Partidul REPER condamnă situaţia dezastruoasă de la TAROM, și subliniază că, sub guvernarea coaliției PSD-PNL, compania a continuat să fie un focar de clientelism politic, cu angajări netransparente şi contracte păguboase.

REPER acuză coaliția PSD-PNL pentru situația de la TAROM

Reprezentanții formațiunii politice spun că este inacceptabil ca o companie strategică precum TAROM să rămână o povară pentru bugetul de stat, acumulând pierderi an după an.

ADVERTISEMENT

„Ceea ce vedem astăzi la TAROM este rezultatul unui management dezastruos şi al deciziilor eronate luate de coaliţia PSD-PNL. Este revoltător să constatăm că, după ani de zile în care au transformat TAROM într-un cuib de nepotism şi ineficienţă, acum vin cu soluţii simpliste şi populiste.

PSD, ca lider al coaliţiei, poartă principala vină pentru situaţia actuală. Dar nu putem ignora complicitatea PNL, care, din poziţia de partener de guvernare, a acceptat şi a perpetuat practicile nocive ale PSD.

ADVERTISEMENT

Este dezamăgitor să vedem cum un partid care se pretinde liberal a abandonat principiile economiei de piaţă şi ale managementului eficient în favoarea menţinerii puterii cu orice preţ”, a declarat Dragoş Pîslaru, copreşedinte REPER.

Liderul REPER a mai susținut că „declaraţiile recente ale ministrului Grindeanu sunt o încercare patetică de a arunca vina pe angajaţi, când de fapt întreaga coaliţie de guvernare este responsabilă pentru haosul creat. Este ironic să auzi despre eliminarea haosului de la cei care l-au instituit şi perpetuat”.

ADVERTISEMENT

Propunerile REPER pentru redresarea companiei

Potrivit aceleiași surse, sub guvernarea coaliţiei PSD-PNL, TAROM a continuat să fie un focar de clientelism politic, cu angajări netransparente şi contracte păguboase.

REPER subliniază că este inacceptabil ca o companie strategică precum TAROM să rămână o povară pentru bugetul de stat, acumulând pierderi an după an.

ADVERTISEMENT

„Cerem coaliţiei PSD-PNL să îşi asume responsabilitatea pentru dezastrul creat la TAROM şi să permită implementarea unui plan real de redresare.

Acest plan trebuie să includă: depolitizarea completă a managementului, inclusiv a consiliului de administraţie, şi numirea unei echipe de profesionişti prin concurs transparent, modernizarea urgentă a flotei pentru a reduce costurile de operare şi a creşte eficienţa, optimizarea rutelor şi a programului de zbor în funcţie de cererea reală de piaţă, îmbunătăţirea calităţii serviciilor pentru a redeveni competitivi, renegocierea contractelor colective de muncă pentru a alinia salariile la performanţa economică a companiei.

Până când coaliţia PSD-PNL nu va înceta să trateze TAROM şi alte companii de stat ca pe propria feudă electorală, nu putem spera la o îmbunătăţire reală.

Este timpul ca această companie-simbol a României să fie salvată şi transformată într-un transportator aerian modern şi eficient”, consideră și Ramona Strugariu, copreşedintă a partidului REPER.

Formațiunea politică a mai precizat că va monitoriza îndeaproape evoluţia situaţiei de la TAROM şi va continua să militeze pentru o gestionare profesionistă şi transparentă a companiilor de stat, în interesul real al cetăţenilor şi al economiei româneşti.

ADVERTISEMENT
Tags: