Alegeri 2024

REPER și-a reconfirmat conducerea și vrea alianță cu USR. Ce condiție pune Elena Lasconi

Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru, reconfirmați la conducerea REPER. Formațiunea vrea să colaboreze cu USR pentru viitoarele alegeri
20.06.2024 | 16:59
REPER sia reconfirmat conducerea si vrea alianta cu USR Ce conditie pune Elena Lasconi
Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru, reconfirmați la conducerea REPER Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Conducerea REPER își pusese pe masă mandatul după rezultatele slabe ale formațiunii la alegerile de duminică, 9 iunie. Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru au fost reconfirmați copreședinți de Consiliul Național.

REPER și-a reconfirmat conducerea și vrea alianță cu USR

La Consiliul Naţional REPER s-a subliniat „nevoia de coagulare a forţele pro-europene şi democratice de opoziţie în jurul unui platforme comune, cu acelaşi program politic şi liste comune de candidaţi pentru alegerile din toamnă”.

ADVERTISEMENT

Partidul REPER a anunțat că va desemna, în perioada imediat următoare, o echipă de negociere condusă de copreşedinţii REPER care să înceapă imediat discuţiile atât cu noua conducere USR, cât şi cu candidaţii independenţi şi celelalte partide pro-europene, pentru constituirea unei alianţe electorale şi identificarea celei mai bune formule de reprezentare în alegerile din toamnă.

„Consiliul Naţional a acordat miercuri seara un vot de încredere şi a revalidat mandatele copreşedinţilor Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru, precum şi ale membrilor Biroului Naţional, stabilind o serie de direcţii strategice pentru consolidarea partidului şi pregătirea pentru alegerile din toamnă.

ADVERTISEMENT

Printre acestea se numără desemnarea unei echipe de negociere pentru formarea unei platforme comune a forţelor de opoziţie şi susţinerea reprezentanţilor societăţii civile şi mediului antreprenorial pe listele de candidaţi pentru Senat”, a transmis printr-un un comunicat de presă REPER.

”Am înțeles mesajul alegătorilor”

În cadrul Consiliului Național, Ramona Strugariu a declarat că partidul REPER a reuşit, cu resurse limitate, să îşi crească substanţial notorietatea, obţinând două mandate de primari şi 59 de mandate de consilieri.

ADVERTISEMENT

„Am trecut de primele alegeri prin forţe proprii. Nu am reuşit să facem pragul la alegerile europene, dar Partidul REPER a reuşit în doar câteva luni, cu resurse limitate, să îşi crească substanţial notorietatea şi să câştige, la alegerile europarlamentare, încrederea a peste 334.000 de români.

Ca urmare a alegerilor locale, Partidul REPER a obţinut două mandate de primari şi 59 de mandate de consilieri locali/CGMB.

ADVERTISEMENT

Nici comasarea alegerilor cu doar câteva luni înainte de termen, nici modificările electorale substanţiale sau frauda electorală nu ne-au oprit. Mergem mai departe. Am înţeles mesajul alegătorilor noştri, care vor unitatea forţelor democratice, reformatoare ale României.

Suntem deschişi către aceste alianţe şi gata să strângem rândurile. La alegerile parlamentare şi prezidenţiale trebuie să arătăm clar că România nu este ţara lui Ciolacu sau a putiniştilor. Anii care urmează vor fi decisivi pentru direcţia ei democratică şi europeană. O vom apăra până la capăt”, a precizat copreședinta REPER.

Senatul REPER, dedicat consultării cu societatea civilă și antreprenorii

Dragoș Pîslaru a precizat că formațiunea își propune să întărească parteneriatul cu societatea civilă și mediul antreprenorial, scop în care va fi creat Senatul REPER.

„Intrăm în linie dreaptă pentru următoarele runde de alegeri unde ne vom asigura că REPER rămâne un partid aproape de oameni, cu un echilibru între politicile economice şi cele sociale şi mai ales cu soluţii viabile pentru problemele cu care se confruntă ţara.

Ca un pas important în această direcţie am decis întărirea parteneriatului şi colaborării cu societatea civilă şi mediul antreprenorial prin oferirea şi punerea la dispoziţie a locurilor de candidatură pentru Senatul României către aceste comunităţi.

De asemenea, REPER a decis crearea Senatului REPER ca structură consultativă permanentă de legătură cu societatea civilă/mediul antreprenorial.

Credem că atât coagularea forţelor politice proeuropene şi reformiste, cât şi parteneriatul larg cu societatea sunt nu doar aşteptate de electorat, cât şi condiţii critice pentru apărarea democraţiei de populism şi extremism”, a declarat celălalt copreședinte REPER Dragoş Pîslaru.

Ce condiție pune Elena Lasconi

Primarul reales al orașului Câmpulung, care pare a fi candidatul favorit la șefia USR a declarat că a pus o condiție necesară pentru ca cele două partide să colaboreze la următoarele alegeri.

„Există mulți oameni buni și în REPER, dar noi nu mai avem cum să batem palma cu domnul Cioloș, adică domnul Cioloș, dacă face un pas în spate, e foarte posibil ca noi să putem colabora cu foști colegi care sunt acum în REPER”, a declarat Elena Lasconi la RFI.

Edilul din Câmpulung a declarat că se poartă deja discuții cu REPER și că formațiunea va găsi „varianta” pentru ca Dacian Cioloș să facă un pas în spate.

Elena Lasconi a mai precizat că USR poartă discuții și cu alți foști membri care au candidat independent la alegerile europarlamentare, declarând că Vlad Gheorghe „este un om foarte bun”, care se va întoarce în partid.

ADVERTISEMENT
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu...
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu ocazia Jocurilor Olimpice
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu...
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu FRF. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță merg în această seară la Constanța să-l convingă!
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană...
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
TRUMP, ÎMPUȘCAT ca John F. Kennedy! FBI a dat CĂRȚILE PE FAȚĂ!
TRUMP, ÎMPUȘCAT ca John F. Kennedy! FBI a dat CĂRȚILE PE FAȚĂ!
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Un student i-a câștigat de clienți pe toți liderii lumii. Povestea fabuloasă a...
Un student i-a câștigat de clienți pe toți liderii lumii. Povestea fabuloasă a unei invenții
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă...
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă o suprafață de aproape 19.000 de metri pătrați