Fotbal international

Repetenții! România, prestație lamentabilă în meciul decisiv pentru Euro 2020! Mogoș și Pușcaș, cei mai slabi de pe teren. Notele FANATIK după rușinea cu Suedia

Repetentii Romania prestatie lamentabila in meciul decisiv pentru Euro 2020 Mogos si Puscas cei mai slabi de pe teren Notele FANATIK dupa rusinea cu Suedia
ADVERTISEMENT

România a pierdut cu Suedia, scor 0-2, și a ratat calificarea la Euro 2020 din preliminariile clasice. “Tricolorii” au clacat în meciul cu adversara pentru locul doi și au fost depășiți clar pe teren de adversari. Mogoș, debutant la națională, a făcut un meci modest, presărat cu multe greșeli și decizii neinspirate. Însă, întreaga echipă a lui Contra a lăsat de dorit în această confruntare. Suedezii au fost mult mai lucizi, cu o idee de joc mai clară și cu o defensivă foarte stabilă. 


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 6.70 este cota pentru “X” la meciul Spania – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT

Mogoș și George Pușcaș, cei mai slabi cu Suedia! Prestație horror a României

Într-un meci în care victoria era esențială, primul șut pe poartă al elevilor lui Contra a venit în minutul 63 de la Ianis Hagi, intrat la pauză. Ianis și Coman au adus puțină prospețime pe atac, însă suedezii au fost o forţă şi în defensivă şi nu au lăsat nimic la voia întâmplării. Din păcate, România a făcut cel mai slab joc din această campanie chiar în meciul care ne putea apropia calificarea. Dar fără nicio ocazie clară este greu să avem pretenţii. Mai jos, notele FANATIK pentru jucători în România – Suedia 0-2.

Note România:

Ciprian Tătărușanu – 5 – Fără nicio vină la primul gol, a fost o lovitură de cap imparabilă. A greșit de două ori degajarea și ar fi putut să ne coste. La golul doi a fost din nou lăsat singur împotriva atacanților suedezi. A scos foarte bine lovitura de cap a lui Quaison din minutul 60.

ADVERTISEMENT

Vasile Mogoș – 3 – A intrat cu tupeu pe teren, dar a greșit la primul gol, marcat de Berg. A fost ușor depășit de Emil Forsberg. Fundașul a fost depășit la aproape fiecare acțiune. A intervenit bine în situaţie de 1 la 1 cu Quaison, în minutul 74, dar e prea puţin.

Ionuț Nedelcearu – 3 – A intervenit bine în câteva situații dificile, dar a fost visător la golul marcat de Quaison, care l-a executat liber în careu pe Tătărușanu. În repriza secundă a avut câteva intervenții bune, dar le-a ținut greu piept adversarilor.

ADVERTISEMENT

Adi Rus – 3 – A fost luat pe nepregătite la faza golului marcat de Berg, atacantul suedez fiind nestingherit în careul nostru. Marcaj larg la Marcus Berg, care a putut pasa liniștit la Quaison, pentru golul doi.

Nicușor Bancu – 4 – Nu a avut prea multe acțiuni pe partea lui, însă pe faza ofensivă nu a avut aportul așteptat în prima parte a meciului. A părut lipsit de curaj în multe momente, nu și-a asumat responsabilitatea în unele faze în care poate trebuia să o facă.

ADVERTISEMENT

Ciprian Deac  – 3 – Nicio realizare. Nu s-a văzut în prima parte și a fost schimbat la pauză.

Tudor Băluță – 5 – A fost destul de sigur în centru, bun la recuperare. Pe fază ofensivă s-a văzut mai puțin în prima parte. Puțin prea precipitat în unele momente ale jocului.

Nicu Stanciu – 5 – A avut prima mare ocazie de poartă, șutul său fiind deviat în corner, în minutul 16. Cel mai activ jucător al tricolorilor în prima repriză. A creat pericol în partea secundă, însă șutul său din minutul 67 a fost imprecis. A ieşit în minutul 73.

Alexandru Mitriță – 5 – A încercat câteva acțiuni marcă înregistrată, însă a fost citit bine de suedezi. Și în partea secundă, “americanul” a avut câteva pătrunderi periculoase.

George Pușcaș – 3 – Nu a atins de prea multe ori mingea în prima parte, fiind bine blocat de fundașii adverși. Nici în partea secundă nu s-a întâlnit cu mingea prea mult și nu și-a creat nicio ocazie.

Claudiu Keșeru – 4 – Mare risipă de efort în începutul meciului, a ratat prima ocazie în minutul 40, însă a fost greu să reia în poartă din cădere. A avut un alt șut periculos în minutul 48, respins în corner.

Ianis Hagi (minutul 46)  – 6 – A intrat bine în meci și a creat primă fază periculoasă în minutul 48. A dat primul șut pe poartă al tricolorilor, în minutul 63 al meciului. Unul dintre cei mai buni jucători din partea secundă.

Florinel Coman (minutul 56) – 5 – A încercat să intre în combinaţii rapide, însă a fost destul de izolat. A tras prima dată la poartă în minutul 74. A încercat câteva curse în banda dreaptă, dar a fost bine anihilat de suedezi.

Denis Alibec (minutul 73) – 5 –  Nu s-a văzut prea mult în joc. A avut un şut de la 20 de metri care a trecut mult pe lângă poartă.

Ciprian Deac si Pierre Bengtsson in meciul de fotbal dintre Romania si Suedia, contand pentru Preliminariile Campionatului European 2020, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, vineri 15 noiembrie 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Note Suedia:

Robin Olsen – 7 – Nu a avut ce apăra în prima repriză. În partea secundă s-a achitat cu brio de sarcini şi a apărat şuturile lui Ianis şi Mogoş. A dat siguranţă apărării cu câteva ieşiri bune.

Mikael Lustig – 7 – A fost depășit de două ori în dreapta în prima repriză, însă fazele nu au creat pericol. Evoluție sigură, per total.

Victor Lindelof – 8 – L-a blocat foarte bine pe George Pușcaș. Românul nu a atins mingea aproape deloc tot meciul.

Andreas Granqvist – 7 – A ținut bine centrul defensivei și nu a avut probleme cu atacanții adverși.

Pierre Bengtsson – 7 –Fără probleme cu Deac în prima repriză şi, în general, a ţinut bine banda stângă.

Sebastian Larsson – 5 – A avut puține acțiuni în partea dreaptă. Suedezi, mult mai activi pe stânga. Nu a prins cea mai bună seară şi a fost schimbat primul.

Albin Ekdal  – 7 – Bun la mijlocul terenului, un factor de echilibru între compartimente. Șutul său din minutul 71 a zguduit bara.

Emil Forsberg – 8 – Foarte periculos cu balonul la picior, a dat pasa de gol la reușita lui Berg. A coordonat cele mai bune acțiuni suedeze și a fost cel mai periculos om al oaspeților. Uneori a vrut prea mult şi a pierdut uşor unele mingi.

Kristoffer Olsson – 6 – Bun pe faza defensivă, s-a apărat bine, pe atac nu a strălucit.

Marcus Berg – 8 – A înscris primul gol al meciului cu o lovitură de cap imparabilă. A dat pasa de gol la reuşita lui Quaison şi a fost schimbat în finalul meciului.

Robin Quaison – 8 – A marcat la a doua șansă pe care a avut-o. S-a desprins deseori din marcaj, a creat pericol. A arătat o poftă de joc şi a fost cu greu oprit de ai noştri. Unul dintre cei mai buni jucători ai meciului.

Intrați pe parcurs:

Gustav Svensson (minutul 69) – 6 – A stat bine pe defensivă, însă nu a avut realizări în atac.

Alexander Isak (minutul 78) – 7 – Foarte activ imediat după ce a intrat pe teren. A arătat o mare poftă de joc şi a avut două acţiuni foarte periculoase.

ADVERTISEMENT