Fotbal intern

Replica acidă a lui Cornel Dinu, după scandalul de la Dinamo: „Când am jucat cu Real Madrid, ei le-au dat ceasuri de aur arbitrilor”

26.04.2020 | 11:01
Replica acida a lui Cornel Dinu dupa scandalul de la Dinamo Cand am jucat cu Real Madrid ei leau dat ceasuri de aur arbitrilor
ADVERTISEMENT

Cornel Dinu a oferit o replică acidă, după scandalul de la Dinamo și a amintit de un moment în care oficialii lui Real Madrid i-au mituit pe arbitrii la un meci cu Dinamo din 1963.

Replica acidă a lui Cornel Dinu, după scandalul de la Dinamo

Cornel Dinu a oferit o replică acidă, după scandalul iscat la Dinamo și a povestit o întâmplare petrecută la un meci cu Real Madrid din 1963: „Mulți comentează fără să fi citit interviul pana la capăt sau l-au citit și nu au priceput, fiindcă nu au habar despre situația din vremurile acelea.

ADVERTISEMENT

Episoadele pe care le-am povestit eu constituiau practici curente în cupele europene. Când Dinamo a jucat cu Real Madrid în anii ’60, spaniolii le-au dus arbitrilor în vestiar câte un ceas din aur cu emblema clubului”.

„Pentru că toată lumea proceda așa, cadourile pentru arbitri erau ca o metodă de apărare, ca să ai șanse în Europa”, a mai spus Cornel Dinu.

ADVERTISEMENT

„Banii noștri nu mai ajunseseră la arbitrii”

Cornel Dinu a continuat și a povestit că banii destinați arbitrului scoțian de la partida cu Bordeaux nu au mai ajuns la destinație: „Detaliile despre meciul nostru cu Bordeaux le-am aflat cand l-am întâlnit, dupa ’90, pe Claude Bez, fost președinte al francezilor.

Mi-a confirmat că banii noștri nu mai ajunseseră la arbitrul scoțian și mi-a spus «Care era suma pe care o pregătiserăți? 25.000 de dolari? Oricum n-ati fi avut șanse, că noi am mers cu 35.000 de dolari»”.

ADVERTISEMENT

„Înainte de Liverpool jucaserăm cu Dinamo Minsk. Am dus gențile cu bani și la Tbilisi, unde s-a jucat turul, și la București. În URSS a fost mai complicat, fiindcă arbitrul Castillejo era păzit de KGB, dar am reușit. 

La București, au fost momente în care sovieticii ne dominau atât de rău încât arbitrul a venit la margine și mi-a spus ‘Mai ține-i în picioare un pic, că mai mult decât atât nu pot face’!”.

ADVERTISEMENT

Cu Hamburg, la fel, am dus geanta cu bani. Dar toți procedau așa! Dinamo a ajuns la acel nivel pe valoarea echipei, practica asta cu valizele pentru arbitri era generală. Iar despre sovietici se știa și că beau un ceai super-energizant”, a mai spus Cornel Dinu.

ADVERTISEMENT
Tags: