News

Replica lui Sabin Orcan în scandalul Pandele – Chirieac: “Newsweek nu e sponsorizat de vreun politician sau primărie!”

14.06.2019 | 10:51
Florentin Pandele s-a contrat serios cu Bogdan Chirieac la Antena 3. Sursa foto - facebook

Nu s-a lăsat prea mult timp așteptată replica lui Sabin Orcan în scandalul Pandele – Chirieac. După ce ultimul a spus la Antena 3 că Newsweek România primește bani de la primarul Voluntariului, Orcan a ținut să facă anumite precizări. „De regulă, nu răspund la calomniile scornite despre noi de diverse personaje certate cu morala, cu logica sau cu legea. Îmi place să cred că publicul nostru e atât de inteligent încât își dă singur seama care-i adevărul.

Replica lui Sabin Orcan în scandalul Pandele – Chirieac

Dar e culmea ipocriziei să fim calomniați de cineva ca Bogdan Chirieac – un ins care și-a scos la vânzare conștiința și care a făcut de râs această breaslă. Despre care chiar organizațiile profesionale au stabilit că nu-și merită eticheta de jurnalist, după celebrul episod al șantajului la șeful ANI. Și despre care am dezvăluit recent cum este plătit de PSD sau de CNAIR, ca să dea “știri pozitive”.

Ca atare, țin să precizez încă o dată: revista noastră nu a fost, nu este și nu va fi niciodată sponsorizată de vreun politician sau de vreun afacerist cu probleme penale. Și nici de vreo instituție a statului. Toate finanțările noastre sunt legale și transparente: publicitate, proiecte speciale și evenimente, donații, împrumuturi de la asociați.

Replica lui Sabin Orcan în scandalul Pandele - Chirieac Pandele- Chirieac
Florentin Pandele a fost acuzat de Bogdan Chirieac că îi plăteşte pe cei de la Newsweek România. Sursa foto – facebook

Sabin Orcan a publicat lista cu articole „anti-Pandele” și „anti-Firea”

De asemenea, nu am primit niciodată bani de la vreo primărie. Cu atât mai puțin de la primăriile conduse de cuplul Pandele-Firea. Despre care Newsweek România a scris în repetate rânduri în ultimul an. E de ajuns pentru oricine să dea o căutare pe site ca să găsească zeci de știri și dezvăluiri despre “isprăvile” celor doi”, a spus Sabin Orcan

Mai mult de atât, în încheierea mesajului, Sabin Orcan a postat și o listă a articolelor în care publicația Newsweek România „s-a contrat” cu Florentin Pandele, primarul Voluntariului, dar și cu Gabriela Firea, edilul Capitalei.